Stjärnorna punktmarkeras i nästan varje match: "Inte roligt"

Internationellt är det sällan man ser stjärnorna bli punktmarkerade. I division två är det annorlunda. I var och varannan match väljer motståndarna att punkta Hultsfreds stjärnspelare Eric Schultz och Robin Löfstedt. – Klart att det är tråkigt, säger Eric Schultz inför den superviktiga hemmamatchen mot Växjö.

VANLIG SYN. Hultsfreds nyckelspelare Eric Schultz är van att bli hårt uppvaktad i matcherna - och ibland även punktmarkerad. Foto: Ossian Mathiasson

VANLIG SYN. Hultsfreds nyckelspelare Eric Schultz är van att bli hårt uppvaktad i matcherna - och ibland även punktmarkerad. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Handboll2017-02-11 09:20

Från läktarhåll ser det inte roligt ut och är det knappast heller för de berörda spelarna. För en tid sedan blev Robin Löfstedt punktmarkerad i stort sett hela matchen.

– Visst, man behöver inte bli ståendes på mittplanen när vi anfaller om man inte vill. Det går ju att gå in och ställa sig på linjen, men samtidigt öppnar det upp ytor för de andra spelarna i laget, säger Eric Schultz.

Varför ser man inte det här på internationell nivå?

– Eh..., jag vet faktiskt inte.

Thorngren tillbaka

Om Växjö väljer samma metod som många andra lag i division två-serien i eftermiddagens möte i Hagadal, återstår att se. I vilket fall är det ett laddat och tt hyfsat skadefritt HHF som kommer till spel.

– Det är väl egentligen bara Adam Sundqvist som det finns ett frågetecken kring. Han hade feber häromdagen.

Hur är det med din arm då?

– Mycket bättre. Jag fick en översträckning i matchen mot Trelleborg och hade svårt att skjuta mot Ankaret senast. Nu känns det okej.

Och med Robin Löfstedts knä?

– Han är hämmad, men kommer att spela. Förmodligen spelar han bara framåt och får vila bakåt.

I Hultsfred är viktige kantspelaren Andreas Thorngren tillbaka i spel. Hans snabbhet och kreativitet kan bli betydelsefull mot Växjö.

"Ett par vassa skyttar"

Bortsett från förra helgens match borta mot Ankaret, så har HHF haft en stark period och gjort många bra matcher. Eric Schultz säger så här:

– Vi har inte lika mycket skador nu och det känns också som alla har mognat och kommit in i division två-spelet. När vi har rätt inställning så kan vi vinna alla matcher i den här serien.

Hur ska ni vinna mot Växjö?

– Det är inga konstigheter. Spelar vi som vi gjort på slutet förutom mot Ankaret så vinner vi, säger Eric, som har respekt för Växjö.

– De har ett par vassa skyttar och de är bra i kontringsspelet. Normalt sett gör de många mål och släpper in många. Tydligen har de gått ganska bra på slutet och de vann visst med tio bollar mot Malmö för ett tag sedan.

Hur brukar det gå mot dem?

– Om jag minns rätt så har vi bra statistik mot dem hemma. Jag hoppas det håller i sig. Det är en jätteviktig match för oss att vinna om vi ska kunna klättra över kvalstrecket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!