Ny uppskjuten match för HHF: "Inte hållbart"

Säsongen är bara tio matcher lång. Och nu har Hultsfreds HF fått ännu en match uppskjuten. Norrköpings HK B meddelade i början av veckan att de inte kunde spela helgens match. "Det är frustrerande", säger HHF-tränaren Andreas Sundqvist.

HHF-tränaren Andreas Sundqvist.

HHF-tränaren Andreas Sundqvist.

Foto: Magnus Strömsten

Handboll2022-12-03 15:57

Det råder stort missnöje i Hultsfreds HF. Redan innan säsongen drog igång var det missnöjt kring spelschemat och upplägget, där lagen i den division 3-serien bara skulle få spela tio matcher var.

HHF har inlett med tre raka segrar – men samtidigt fått se flera matcher skjutas upp. Nu senast var det Norrköpings HK B som sköt upp lördagens möte i Hagadal.

– De hörde av sig i början av veckan och sa att de hade skador och sjukdomar. Det är tredje gången den här säsongen vi får en uppskjuten match, säger Andreas Sunqvist i HHF.

Han är givetvis inte nöjd.

– Eftersom vi bara har tio matcher under säsongen så vill vi spela alla. Det är väldigt frustrerande och jag har aldrig varit med om något liknande. Det var redan ett dåligt upplägg från början med så få lag i serien. Redan där var det svårt att förbereda laget inför match. Nu blir det ännu svårare.

HHF:s nästa match är enligt schemat först den 21 januari. 

– Vi kanske kan få till att vi spelar en av de uppskjutna matcherna 7 januari, säger Sundqvist.

Tränaren berättar att han mejlat förbundet (Handbollförbundet Mitt).

– Ja, vi måste visa vårt missnöje. Det är inte hållbart i längden som det är nu. Vi i HHF har en vana vid att aldrig klaga på något, men nu blir det lite för mycket. Förhoppningsvis får jag ett svar av förbundet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!