Succédraget frälste HHF: "Fantastiskt"

Det offensiva spelet hade börjat hacka. Matchen var jämn. Då samlade Hultsfred HF-spelarna ihop sig i paus – och kom fram till en egen lösning. Det skulle visa sig bli ett succédrag. "Deras taktik fungerade i hela andra halvlek", säger en glad HHF-tränare i Andreas Sundqvist efter 28–21-vinsten mot Vadstena HF.

Hultsfreds HF jublar. Laget tog sin andra raka seger, när man besegrade Vadstena på hemmaplan.

Hultsfreds HF jublar. Laget tog sin andra raka seger, när man besegrade Vadstena på hemmaplan.

Foto: Haris Dreco

Handboll2022-11-05 16:20

Ibland är det bra att lyssna på spelarna. Andreas Sundqvist, tränare för Hultsfreds HF, vet. När hans lag på lördagen spelade hemmapremiär mot Vadstena HF, var det precis det han gjorde i paus, vid ställningen 11–10.

– Vi börjar matchen precis som vi sagt, med fokus på kontringsspelet. Sen låser sig spelet för oss anfallsmässigt, berättar han.

Då tog spelarna ton i omklädningsrummet.

– Det är spelarna själva som kommer fram till en lösning. Det är lite av den mentaliteten vi har, att vi hjälps åt och att alla kan komma med idéer. Den som har bäst idé, den kör vi på. Och det fungerade verkligen under hela den andra halvleken, säger Sundqvist.

Vad var taktiken?

– Vi har egentligen ett komplicerat anfallsspel i grunden. Men det fungerade inte riktigt nu. Då kom spelarna överens om att vi skulle spela mer simpelt i offensiven och satsa från en kant för att sen få en mot en-läge i mitten. Vadstena hade inte en lösning på det, så det var bara bra för oss.

Resultatet i den andra halvleken skvallrar också om att Vadstena fick stora problem. HHF gjorde 17 mål på den sista halvtimmen, medan gästerna bara hittade rätt tio gånger. Matchen slutade 28–21 och HHF tog därmed sin andra raka seger i division 3-handbollen.

– Det är fantastiskt att ha såna spelare i sitt lag, berömmer HHF-tränaren.

Bäst för dagen var målvakten Felix Andersson, som räddade laget vid upprepade tillfällen, framför allt i den första halvleken.

– När det står och väger så stänger han igen.

Lagets bäste målskytt mot Vadstena var Axel Andersson Landholm, med tio mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!