Superdramatiskt in i det sista • "Så jäkla tungt nu..."

Vilken dramatik det bjöds på i Hagadals sporthall. Tyvärr fick de flesta av åskådarna vända hem besvikna. Anledning: Hultsfreds HF föll med uddamålet mot Västerås-Irsta (25–26). "Just nu är det jäkligt tungt", sa tränaren Andreas Sundqvist efteråt.

Tim Johansson var suverän när Hultsfred föll knappt mot Västerås-Irsta.

Handboll2023-11-25 15:25

HHF var på jakt efter höstens första poäng.

Den såg ut att komma – och lite mer än så faktiskt. Hultsfred hade gästerna i gungning och var i ledningen med mindre än tio minuter kvar att spela.

– Vi gör det så otroligt bra i nästan 60 minuter, ändå får vi inte med oss någon poäng, säger Sundqvist och suckar efter 25–26 i baken.

Frånsett en svajig inledning då inte mycket stämde framåt för HHF och med drösvis av missade anfall och enkla misstag, var det här ett stort steg framåt för nykomlingen.

undefined
Hultsfreds HF hängde med bra mot Västerås, men föll ändå.?

Eller som tränaren säger:

– Det här var vår klart bästa match hittills.

Försvarsmässigt höll Hultsfred siffrorna nere, vilket annars varit ett problem större delen av säsongen. Och visst såg det hyggligt stabilt ut bakåt, samtidigt hade HHF en storspelande målvakt i sitt lag, Tim Johansson.

21-årigen var kort och gott lysande. Han var suverän i båda halvlekarna.

– Nämen, det gick bra. Det måste jag säga, säger Tim och blickar ut över hallen en kort stund efter matchens slut.

Besvikelsen är påtaglig, förstås.

– Det är oerhört, oerhört tungt och jobbigt. Tyvärr tappar vi i de avgörande sekvenserna i slutet.

Själv kunde han inte ha gjort en så mycket bättre match.

Det här måste väl ha varit din bästa match i karriären?

– Nja, det håller jag inte med om, men topp-fem var den nog.

Nu räckte det vare sig till seger eller poäng.

– Jag hade en jäkligt bra känsla när vi ledde med 23–22. Då hade vi mycket energi och momentum i matchen, säger HHF-målvakten.

Nu blev det ändå förlust. Igen.

Målen gjordes av Gustaf Föghner 6, Adrian Söderpalm 5, Christoffer Sundqvist 4, Axel Andersson-Landholm 3, Elias Andersson-Landholm 2, Tobias Stridh 2, Mahmed Abdi Ali, Oskar Andersson, Rasmus Hesselgård och Erik Örnros.

Här är betygen:

4 stjärnor: Tim Johansson

Vilken match han gjorde, Hultsfreds målvakt. Var periodvis otroligt bra och tog det mesta. Visade prov på snabba reflexer och bra blick när han räddade många av Västeråslagets skott.

3 stjärnor: Christoffer Sundqvist.

Lagets nav. Styrde mycket av Hultsfreds anfallsspel med smarta passningar och bra rörelse. Var också bra i försvarsspelet.

2 stjärnor: Adrian Söderpalm

Rutinerad och cool. Hittade ett bra samarbete med Christoffer Sundqvist och gjorde ett par läckra mål från sin högerkant i främst första halvlek.

1 stjärna: Gustaf Föghner

Bidrog starkt till HHF med fart, vilja, attityd och vinnarinstinkt.