Supersnabb kantspelare förstärker Hultsfred

Lukas är ett gångbart namn för vänstersexor i Hultsfreds HF. Tidigare finns talangen Lukas Örnros i laget. Snart också Lukas Östlund. - Han är en supersnabb kantspelare, säger tränaren Kurt-Göran Limslätt.

Kurt-Göran Limslätt och company får en fin förstärkning inför våromstarten. Lukas Östlund, en snabb kantspelare, är klar för föreningen som kämpar i botten av division 2.

Kurt-Göran Limslätt och company får en fin förstärkning inför våromstarten. Lukas Östlund, en snabb kantspelare, är klar för föreningen som kämpar i botten av division 2.

Foto: Ossian Mathiasson

Handboll2017-01-03 10:00

HHF-tränaren hoppas att Nässjökillen, som tidigare spelat i Eksjö, kan bli spelklar redan till återstarten mot Flottan Karlskrona i helgen. Matchen är mycket viktig, där Flottan ligger strax före Hultsfreds HF i tabellen.

- Jag vet inte om övergången hinner bli klar. Det är helgdagar och pappersexercisen tar sin tid. I det läget vi är nu så vore väldigt bra för oss om Lukas kan spela. Särskilt eftersom Lukas Örnros varit sjuk i 14 dagar och Axel Henriksson gått gipsad, säger Kurt-Göran Limslätt om lagets övriga vänstersexor.

Han känner 24-årige Lukas Östlund väl.

- Jag har haft honom som tränare tidigare. Han har mestadels spelat i division tre, men även i tvåan. Nu har han inte spelat handboll på ett tag.

Limslätt hade önskat sig att HHF kommit bättre förberett inför "vårpremiären":

- Vi har haft bekymmer med småskador och sjukdomar under uppehållet. Vissa spelare har också varit bortresta. Jag hoppas att veckan som kommer bli bra och att vi kan träna på ordentligt.

HHF har en duktig niometers-spelare på väg in men inget är ännu klart.

- Jag hoppas vi kan få loss honom. Jag har tränat honom och det är en spelare med brett register. I Smålandslaget var han vänstersexa och niometers. Sedan har han varit mycket duktig som mittnia. Han är en spelmotor som skulle vara jättebra för oss att få in.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!