Svensk förlust i sista landskampen

Det blev svensk förlust i handbollsherrarnas sista landskamp för säsongen. Danmark vann matchen enkelt med 31–23. –Så som det ser ut i dag får det inte se ut igen, säger Albin Lagergren.

Det blev förlust mot Danmark när Sveriges handbollsherrar avslutade säsongen.

Handboll2022-04-16 17:43

Handbollssäsongen lider mot sitt slut, men i Malmö arena bjöds på ett riktigt stormöte när de färska svenska Europamästarna avslutade landslagssäsongen med att möta världsmästarna, Danmark.

Det var också en i princip oförändrad trupp från EM i vintras som klev in på planen i Malmö, med den store publikfavoriten Andreas Palicka mellan stolparna.

En som jagade en annan stolpe, milstolpen 800 landslagsmål, var Niclas Ekberg. 33-åringen var i halvtid uppe i 799, men var inte nöjd med sin eller lagets insats efter 12–15 så långt.

– Anfallsspelet är lite stapplande, jag släpper till för lätt ute på min kant, sade han i SVT:s sändning.

I andra halvleken var målet enkelt, att sätta nummer 800.

– Förhoppningsvis med ett traditionellt kantskott, sade Ekberg.

Men det blev inget kantmål, eller något annat heller för den delen, för Ekberg som får vänta till nästa säsong med att nå den magiska milstolpen.

Den andra halvleken blev en uppvisning av danskarna. Tre måls ledning i paus sprang i väg till åtta efter full tid och 31–23.

– Försvarsspelet stämmer inte alls, vi får inte stopp på deras sju mot sex-spel och det är där matchen avgörs tycker jag, säger Albin Lagergren i SVT.

Att det "bara" var en landskamp ska inte påverka spelet, enligt Lagergren.

– Det är i landslaget man spelar och då ska det vara hundra procent oavsett.