Svenske förbundskaptenen stoppad på flyget

Nederländernas svenske förbundskapten Per Johansson stoppades på flyget när han skulle till handbolls-EM. –Jag är helt övertygad om att det beror på att det var fullsmetat med ryska stämplar och aviseringar, säger han till Aftonbladet.

Per Johansson, förbundskapten för Nederländerna, stoppades på flyget på väg till EM.

Per Johansson, förbundskapten för Nederländerna, stoppades på flyget på väg till EM.

Foto: Beate Oma Dahle/NTB/TT

Handboll2022-11-03 17:59

Det nederländska laget landade i Skopje i Nordmakedonien utan sin svenske förbundskapten.

Johansson stoppades vid ombordstigningen i tyska Dortmund där laget skulle flyga ifrån.

Den förklaring Johansson fick var att passet inte var giltigt i tre månader, utan endast till den 30 januari.

– Hon som stod där var jättenitisk. Jag hade ju både bokat in resan och checkat in på det här passet, inte på ett falskt pass. Men det gick inte att prata med henne. Jag gick bara därifrån och checkade ut min väska, säger Johansson till Aftonbladet.

Per Johansson tror dock att det handlade om de ryska stämplar och aviseringar han har i passet. Han var tränare i ryska Rostov i nästan två år fram till den ryska invasionen av Ukraina i februari.

– Jag har en ruskig känsla att det har med att göra att. Att det låg mig i fatet. Och det är ju hemskt om det är så, säger han.

Per Johansson ska nu återvända hem till Uddevalla för att hämta ett internationellt id-kort och hoppas vara på plats i Skopje under fredagen. Nederländerna spelar sin första EM-match på lördagskvällen mot Rumänien.

Per Johansson jobbade i svenska damlandslaget under sju år, först som assisterande förbundskapten mellan 2005 och 2008 och sedan som ansvarig mellan 2008 och 2012.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!