Svensson till Alstermo

Olof Ericsson och Daniel Sörensen försvinner, och i onsdags kväll blev vänstersexan Per Svensson definitivt klar för Alstermo. Hultsfred HF tappar flera tunga namn inför årets säsong i division två.

Handboll2005-08-19 06:34

Förra säsongen blev mycket tung för Hultsfred HF. Laget var nykomlingar i division 1, men det blev direkt returbiljett till tvåan.
Nu laddar HHF om i division två, där laget kommer spela i den östra serien.
Spelartruppen har på papperet försvagats. Lagkaptenen Olof Ericsson och nyckelspelaren Daniel Sörensen försvinner ur truppen. Olof tar ett sabbatsår och Daniel har ännu inte bestämt om han kommer att fortsätta.
- Vi räknar dom som förlorade, säger HHF-tränaren Johan Sörensen.
På onsdagskvällen blev det också klart att vänstersexan Per Svensson, fjolårets positiva överraskning, spelar med Alstermo.
En segdragen förhandling mellan HHF och Alstermo är därmed över. Sedan tidigare har Eksjötrion Jens Hörlin, Ulf Bergstrand och Roger Svensson försvunnit.

Osäkert med Grahm
Dessutom är det fortfarande osäkert om Andreas Grahm och Martin Lennström fortsätter och talangen Henrik Böris kommer göra militärtjänsten i Karlskrona.
Tränaren Johan Sörensen tror trots manfallet på en bra säsong.
- Jag tycker att vi ska sikta på att vara på den övre halvan i tabellen, säger Johan Sörensen.
Seriekonkurrenter blir bland annat Örebro, Norrköping, IFK Bankeryd och sammanslagningen av Ludvika/Borlänge.
- Ludvika/Borlänge blir seriefavorit, de ser starka ut, säger Johan Sörensen.
I HHF-truppen finns flera spelare som varit med i ett antal år kvar i truppen, bland dem Mattias Karlsson, Kristian Furuskog, Sasha Omrcen, Tommy Billberg, Andreas Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!