Sverige inledde EM-kvalet med storseger

EM-kvalet i handboll startade i gång. Då vann Sverige planenligt hemma mot Färöarna, 37–20, efter att ha ryckt ifrån rejält i andra halvlek.

Sverige inledde EM-kvalet med vinst.

Sverige inledde EM-kvalet med vinst.

Foto: Staffan Claesson/TT

Handboll2023-10-12 20:01

Men gästerna, som aldrig har spelat i ett EM eller VM, stod inledningsvis upp bra. Efter första 30 var ställningen "bara" 19–13 till Sverige hemma i Uppsala.

– Jag tycker att vi startar helt okej. Men sen blir det lite trevande, vi släpper in dem i matchen. De är rätt skickliga man-man och det får vi lite problem med bakåt, sade Jamina Roberts i paus till SVT.

Desto mindre problem blev det i den andra halvleken. Sverige, anförda av Nathalie Hagman, lade i en växel till i offensiven och bättrade på försvarsspelet. Avståndet utökades snabbt.

– Vi snackade lite, framför allt bakåt om att få bort de tekniska felen som vi gör. Jag tycker att vi absolut gör en bättre andra halvlek, säger Nina Dano till SVT efter matchen.

Sverige vann till slut med 37–20. En komfortabel svensk start på EM-kvalet.

– Fantastisk atmosfär och sjukt kul att vi kan bjuda på en seger, säger Dano.

Förutom Sverige och Färöarna är Island och Luxemburg också en del av kvalgruppen. EM spelas i Österrike, Ungern och Schweiz den 28 november-15 december nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!