Thorngrens medverkan ett frågetecken – stjärnan spelar bara framåt

Segersviten bröts snöpligt mot Trelleborg. Nu vill HHF påbörja en ny mot tuffast möjliga motstånd. – Ankaret var det lag som imponerade mest på mig under hösten, säger Hultsfreds tränare Kurt-Göran Limslätt inför bortamötet mot serieledarna.

Foto:

Handboll2017-02-04 11:13

HHF har gått som tåget den senaste tiden, men åkte på pumpen mot topplaget Trelleborg i slutsekunderna. En förlust som sved hårt.

– Om vi hade förvaltat det rätt så hade vi vunnit. Vi åkte på en utvisning som blev olycklig för oss. Men vi visade ännu en gång att vi matchar ett topplag.

Limslätt ser en stor förändring på laget och spelet nu jämfört med i höstas.

– Vi är mycket bättre och har fått ihop det på ett annat sätt. Vi har också en något bredare trupp, vilket är viktigt.

Tveksamt med Thorngren

Hultsfred är dock en aning sargat mot skånelaget Ankaret. Nyckelspelarna Eric Schultz och Robin Löfstedt dras med skavanker. Schultz i en arm, Löfstedt i ett knä.

– Båda kommer att spela, men troligtvis kommer vi att matcha Robin lite mindre och låta honom enbart spela offensivt, säger Limslätt.

Stort frågetecken finns kring formtoppade kantspelaren Andreas Thorngren.

– Han har haft feber i veckan och jag vet inte i nuläget om han kan spela. Detsamma gäller med Axel Henriksson.

Hur blir taktiken mot Ankaret?

– Det är ett tufft lag att möta, helt klart. De är ganska kompletta. Taktiskt kommer vi fortsätta satsa på helplanskontring, där flankerna kommer få köra som tusan och övriga spelare kommer få ta det lite lugnare.

Trots alla segrar den senaste tiden ligger HHF fortfarande kvar på negativ kvalplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!