Tittade på när HHF föll

Stjärnan Robin Löfstedt blev punktmarkerad hela andra halvlek. Då tappade Hultsfreds HF ett viktigt hot framåt och hittade inga nya nycklar. Det blev förlust med 26–30 (16–14) mot Åhus. – Han är ju bra när han får spela, säger tränaren Kurt-Göran Limslätt.

FAST. Robin Löfstedt var strålande bra i lagets offensiva spel i första halvlek. Sedan satte Åhus en punkt på Robin Löfstedt och efter det kom inte Hultsfred till sin rätt. Foto: Ossian Mathiasson

FAST. Robin Löfstedt var strålande bra i lagets offensiva spel i första halvlek. Sedan satte Åhus en punkt på Robin Löfstedt och efter det kom inte Hultsfred till sin rätt. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Handboll2016-12-12 13:00

Det var en match med många olika ansikten, händelser och svängningar. 

Först gick Hultsfred ifrån till 3–0 innan pendeln svängde över. 

14 minuter in i matchen ledde i stället Åhus med 9–6 och hade allt under kontroll. 

Då fick deras målvakt rött kort efter att han varit utanför sitt område och kolliderat med hemmalagets Andreas Thorngren. 

Återigen svängde det över till Hultsfred som ledde med 16–14 i paus. 

– Vi började jäkligt bra, sedan lyfte de sig ett tag men vi fick greppet igen. De var svårspelade, säger tränaren Kurt-Göran Limslätt.

Med Robin Löfstedt involverad i det offensiva spelet kan det hända vad som helst och i första halvlek smällde han in samtliga sina sex mål. 

Efter paus fick han bara titta på när lagkamraterna spelade anfall. 

Svårt när han plockas bort

Åhus valde taktiken att punktmarkera niometersstjärnan – och då tappade Hultsfred taktpinnen och blev inte alls lika slagkraftiga i sina attacker.

En bit in i andra halvlek ledde gästerna med 23–20.

– Ja, vi blev sårbara när Robin försvann men att sätta in en extraspelare är väldigt chansartat. Då får man inte stå och kasta bort bollen, det straffar sig direkt.   

Eric Schultz gjorde vad han kunde men orken tröt och utöver det saknades offensiva hot. 

– Vi saknar niometersspelare med skottkapacitet och när Robin blir borttagen är det svårt.

Men skam den som ger sig i handboll - Hultsfred kom upp till 24–24 med tio minuter kvar. Åhus begärde timeout och den kom i rättan tid. 

Efter den gjorde de två raka mål medan Hultsfreds Andreas Thorngren brände ett friläge.

– Vi sköt för låga skott och det var deras målvakt bra på. Vi skulle ha skjutit högre på honom. 

Siktar in sig på kval

Hultsfred ligger efter förlusten kvar på nedflyttningsplats.

– Det gäller att grabbarna får till det samtidigt och att ingen är dålig, det finns kapacitet i detta lag. Det känns som att det börjar komma.

Vad tror du om fortsättningen?

– Vi ska börja ta våra poäng men det ska mycket till att man knapar ihop så många poäng så vi slipper kvala. Vi får försöka sikta in oss på en kvalplats.

Målvakterna, Jesper Rüdiger och Oliver Carlford, var stabila och även Albin Nilssons försvarsinsats gav bra svar. Ingen föll dock ur ramen. 

På söndag möter HHF Flottan på bortagolv. 

Matchfakta

Hultsfred–Åhus 26–30 (16–14)

Målen, HHF: Eric Schultz 8, Robin Löfstedt 6, Albin Nilsson 3, Andreas Thorngren 3, Sas Omcren 2, Lukas Örnros 2, Adam Sundqvist, Christoffer Sundqvist.

Publik: 113

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!