Topplaget allt för tufft för HHF

Hultsfreds HF hade inte mycket att säga till om i lördagens match mot topplaget H43 Lund. HHF gjorde en stark avslutning på första halvlek, men i slutskedet av matchen orkade man inte med. Det blev förlust med hela tolv bollar efter slutresultatet 22-34.

Handboll2018-01-20 14:34

Hultsfreds HF fick en tung start på matchen hemma i Hagadal Sportcentrum. Gästande topplaget H43 Lund var i ledning med fem mål (2-6) efter tio minuters spel. Som väntat skulle HHF inte få en lätt resa i denna match, men man skulle rycka upp sig i slutdelen av första halvlek. Vid 18:49 på matchklockan var Lund i ledning med hela 12-5, men härifrån var det hemmalaget som skulle göra bäst ifrån sig till halvtidsvilan. Hultsfred gjorde sex raka mål och helt plötsligt var laget tillbaka i matchen med ställningen 11-12. Halvtidsresultatet skrevs till 14-11 till gästande Lund.

I den andra halvleken visade Lund fullt ut att varför man är ett topplag i serien. Ledningen utökades mer och mer, HHF fick se sig ifrånsprungna. Som närmast var Hultsfred fyra bollar ifrån gästerna i den andra halvleken, men avståndet skulle öka markant i slutet av matchen. Matchen slutade till sist i storförlust för HHF efter slutsiffrorna 22-34.

Målskyttar i HHF: Ivan Pilipovic 9, Eric Schultz 5, Axel Henriksson 3, Albin Nilsson 2, Christoffer Sundqvist, Lukas Örnros, Andreas Thorngren.