Tränaren: "Nu blev det bara pannkaka av allt..."

Hultsfreds HF hann bara med att spela fyra matcher i division 3 – sen avbröts säsongen. "Det är skittråkigt", säger tränaren Andreas Sundqvist.

"Jag har försökt att hålla hoppet uppe", säger HHF-tränaren Andreas Sundqvist.

"Jag har försökt att hålla hoppet uppe", säger HHF-tränaren Andreas Sundqvist.

Foto: Arkiv/Montage

Handboll2021-03-03 14:25

Den unga HHF-tränaren hade sett fram emot en säsong där laget skulle få en chans att utvecklas och ta nästa steg. Istället meddelade förbundet för någon vecka sedan att man stänger ner säsongen helt och hållet för alla lag under elitnivån. Senast HHF spelade match var den 1 november och sedan dess har man alltså gått och väntat på nya besked. 

– Jag har ändå försökt att hålla hoppet uppe, men det är så klart skittråkigt att det blivit så här. Vi hade en nystart på gång och såg fram emot det, men nu blev det bara pannkaka av allt, säger Andreas Sundqvist. 

På de fyra matcherna som laget trots allt hann spela så blev det två segrar och två förluster. I premiären blev Cyrus för svåra (förlust med 32–22) men borta mot Kalmar kom den första segern, med 26–23. Den följdes upp av ännu en vinst, borta mot Västervik, innan man sedan förlorade mot HB78.

– Det var ett tag sen vi spelade nu, haha, så det är inte helt lätt att minnas allt. Men vi vann de matcherna vi skulle vinna och jag tycker att vi utvecklades på ett bra sätt.

Nu får man istället sikta in sig på förberedelser inför nästa säsong. 

Hur ser truppläget ut inför säsongen 21/22?

– Vi håller på med en inventering nu och har inte hunnit prata med alla. Dock är det ingen som ännu sagt att de inte ska fortsätta, säger Sundqvist. 

Och hur tänker du kring en fortsättning för din del?

– Jag vill gärna fortsätta, om jag får, haha. Det här har bara gjort mig mer motiverad. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!