Tränarikonen förstärker HHF

Ledarstaben runt nyblivna division två-laget i handboll, Hultsfreds HF, ser ut att bli den kanske starkaste någonsin. I går blev det nämligen klart att ett av de mest meriterade tränarnamnen i regionen, Kurt-Göran Limslätt, kommer dela tränaruppdraget med spelande tränaren Robin Löfstedt samt coacha laget vid matcher. – Jag hoppas kunna föra in ännu mer snabbhet och teknik i det här storväxta laget, säger han.

Foto: Micael Rundberg

Handboll2016-08-25 09:00

Du kommer väl ihåg hur det gick förra säsongen? Hultsfreds Handbollsförening gick som en ångvält genom division tre och vann serien utan att förlora en enda match.

Sedan dess har lagbygget för det nyblivna division två-gänget pågått och i går föll den sista pusselbiten på ledarsidan in då meriterade Kurt-Göran Limslätt blev klar som tränare och coach.

Som ung spelade Kurt-Göran handboll i GUIF. Sedan dess har han varit starkt engagerad inom sporten – de senaste 35 år som tränare/coach i någon form. Bland annat har han tränat Hallbys herrar, Hallbys damer i Elitserien, han har jobbat i Eksjö, med Smålandsidrotten samt varit tränare i både Vetlanda och Nässjö.

– Jag har fått förfrågan tidigare från Hultsfreds HF, men jag känner att det är först nu som det har passat. Nu är jag nybliven pensionär och har då möjlighet att lägga mer tid på träningar och bilresor, säger han. 

Snabbhet och teknik

Kurt-Göran kommer dela tränaruppdraget med spelande tränaren Robin Löfstedt, som han känner sedan tidigare, samt coacha laget under matcher.

– Jag står för en handbollsfilosofi som vilar på snabbhet och teknik. Jag hoppas kunna föra in ännu mer av de varorna i det här storväxta laget.

– Skillnaden mellan trean och tvåan är stor – inte minst då vi pratar om den södra tvåan, där vi ska spela. I höst kommer vi få möta lag där många av spelarna tränar sju-åtta pass i veckan, vilket gör att vi måste komma extremt väl förberedda, säger Limslätt, som inleder sitt uppdrag i HHF runt den 5 september.

Hultsfreds HF:s ordförande Ulf Larsson är självklart glad över att ha ledarstaben klar. 

I ett vägskäl

Förutom Robin och Kurt-Göran finns Simon Larsson till hands som extra resurs. Dessutom kommer Eksjö BK:s Mikael Bergqvist fungera som målvaktstränare och Simon Sundqvist fortsätter som lagledare.

– Den här staben är både bred och spetsig. I och med avancemanget står vi lite i ett vägskäl med vårt unga och talangfulla lag. Det ställer också extra högra krav på organisationen runt laget. Att få in Kurt-Göran, som är en mycket duktig tränare och coach, är väldigt värdefullt, säger Ulf Larsson.

Ordförande Ulf Larsson är glad över att Hultsfreds HF:s ledarstab är klar. Kurt-Göran Limslätt, kommer dela tränaruppdraget med spelande tränaren Robin Löfstedt samt coacha laget vid matcher.
Ordförande Ulf Larsson är glad över att Hultsfreds HF:s ledarstab är klar. Kurt-Göran Limslätt, kommer dela tränaruppdraget med spelande tränaren Robin Löfstedt samt coacha laget vid matcher.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!