”Tre av spelarna med i Elitserien”

Hultsfreds HF slåss för nytt kontrakt i division två. Karlskrona Flottan är ett av lagen de tampas med i bottenskiktet. Idag möts de – och HHF har goda minnen från mötet innan jul. – Vi vände och vann mot dem borta, säger tränaren Kurt-Göran Limslätt.

Kan Robin Löfstedt leda Hultsfred till en ny seger mot Karlskrona. I eftermiddag får vi svaret.

Kan Robin Löfstedt leda Hultsfred till en ny seger mot Karlskrona. I eftermiddag får vi svaret.

Foto: Ossian Mathiasson

Handboll2017-01-07 10:00

Både HHF och Karlskrona ligger just nu på kvalplats neråt. Det skiljer tre poäng mellan lagen. Ny seger mot Blekingegänget är av största vikt för Hultsfred.

Senast hittade laget rätt nycklar för att dyrka upp det unga, talangfulla laget.
– Vi låg under med ett par bollar i paus, men lyckades vända då. Det var otroligt starkt. Försvarsspelet var framför allt det jag var nöjd med då. Att de valde att punkta Robin Löfstedt  (bilden) och Eric Schultz var heller ingen nackdel för oss när de öppnade upp den kant där vi hade Andreas Thorngren. Han gjorde tre raka mål på slutet, säger Limslätt.

Flottan hade problem med Hultsfreds storväxta spelare den gången.
– När vi har Sasa (Omrcen) och Albin Nilsson med i mittförvaret är vi svåra att tas med bakåt. Och generellt sett så verkar det passa oss att möta lag med yngre spelare. De har lite tufft med vår tyngd.

Kurt-Göran Limslätt väntar sig en jämn match, mot ett kvickt och kontringsstarkt Flottan.
– De ”farmar” ju med elitserielaget och senast hade de tre killar med på bänken i Elitserien. Någon av dem lär säkert vara med på lördag. Det är inga duvungar att ha att göra med.

I HHF gör nyförvärvet Lukas Östlund debut. Han behövs på vänsterkanten då Lukas Örnros missar matchen på grund av sjukdom. Limslätt är en aning orolig, då flera spelare är krassliga. En av dem är nyckelspelaren Eric Schultz.



Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!