Tröttkört Hultsfred utan chans

Hultsfreds HF var chanslöst mot topplaget i handbollstvåan, HK Ankaret. 21-32 slutade lördagens hemmamatch, men tränaren Kurt-Göran Limslätt var inte allt för nedslagen. – Vi möter ett komplett lag med ambitioner att gå upp. Just i dag är det så här mycket som skiljer, säger han.

BÄST. En halvskadad Albin Nilsson svarade för ett kopiöst jobb på linjen i Hultsfreds HF:s förlustmatch mot topplaget HK Ankaret. Foto: Roelof Stroetinga

Handboll2016-11-21 13:00

Hultsfreds HF har för närvarande en allt för tunn trupp för att i längden på allvar kunna rubba de absoluta topplagen i division två. Det blev väldigt tydligt i lördags.

För medan hemmalaget slet hårt på spelare som Robin Löfstedt (febersjuk hela veckan), Eric Schultz, Adam Sundqvist och Albin Nilsson (klev av med känning i det knä som spökat en längre tid för honom) kunde gästerna från skånska Bjärred rulla runt på tiotalet spelare och hålla ett högt tempo från början till slut.

Och det ska då sägas att i HK Ankaret handlar det om klasspelare rakt igenom – på varje position och även på bänken.

”För långsamma”

HHF hängde ändå med hyfsat den första kvarten, men det höga tempot och ett stenhårt försvarsspel framför båda målen tog så småningom musten ur laget.

Under en tiominutersperiod i den första halvleken gjorde gästerna två små ryck.

Vid ställningen 8-10 prickade HHF:s Robin Löfstedt stolpen, sedan följde kontring och mål.

Likadant strax därefter, HHF tappade bollen i anfall, kontring och mål.

När det stod 10-13 gjorde Ankaret fyra raka mål på två minuter och uppförsbacken var stor för hemmalaget.

– Med de förutsättningar vi har så orkar vi då inte hålla tempot. Vi är lite för svaga bakåt och lite för långsamma som grupp, säger HHF-tränaren.

Hoppet dog snabbt

Med 20 minuter kvar att spela reducerade Eric Schultz Ankarets ledning till 17-21 och bara sekunder senare åkte gästerna på en utvisning. Då kändes HHF helt plötsligt lite på gång – men den känslan dog fort.

Hultsfred förlorade nämligen det numerära överläget med 2-0 och avslutade dessutom spelet i sex mot fem med att tappa bollen, så Ankaret kunde kontra in ett tredje mål strax efter man blev fulltaligt.

– Helt plötsligt var ställningen 17-24 istället och där dog matchen, säger Kurt-Göran Limslätt.

De sista tio minuterna blev avslagna. Då passade Limslätt också på att lufta många av lagets yngre spelare.

Bäst i HHF var halvskadade Albin Nilsson som svarade för ett kopiöst jobb på de båda linjerna. Klart godkända insatser också av Eric Schultz och Robin Löfstedt, som tillsammans gjorde 15 av HHF:s 21 mål.