Tuff utmaning för HHF: ”Krävs en extra insats”

Hultsfred HF greppar efter sista halmstrået för att undvika negativt kval när laget möter tuffast tänkbara motstånd i avslutningen av serien. "Vi är inte slagna på förhand", säger HHF-tränaren Bo Sundqvist.

Hultsfred HF måste ta sig ur ett järngrepp om laget ska undvika kvalspel.

Hultsfred HF måste ta sig ur ett järngrepp om laget ska undvika kvalspel.

Foto:

Handboll2019-03-09 07:00

Hultsfred HF ställs mot serieledande IK Lågan från Hörby i näst sista omgången av division 2 södra. Och skåningarna kommer att vara högmotiverade. De kommer till Hagadals sportcentrum med chans att säkra seriesegern.

– Det är klart att det är en viktig match för oss också, vi är ju i andra änden och strider i tabellen. Vi måste verkligen ladda på för fullt och vara noggranna i allt vi ska göra om vi ska ha en chans, säger HHF-tränaren Bo Sundqvist.

På bortaplan blev det förlust mot IK Lågan med siffrorna 37–27.

– Vi vet att vi är starka hemma. Vi är inte slagna på förhand. Det krävs en extra insats, så är det, säger Bo Sundqvist.

Just fördelen av hemmaplan kommer att bli en faktor i matchen. Föreningens sponsorer bjuder på fri entré och man hoppas på storpublik i hallen.

– Jag skulle säga att det är jätteviktigt att vi får det stödet. Den tryggheten kan vara det som är avgörande, att spelarna bjuder upp och gör det där lilla extra som krävs. Det är lättare att tända till då, säger Bo Sundqvist.

HHF behöver ta full pott i de två återstående matcherna samtidigt som Malmö och Trelleborg behöver förlora. Med tanke på den svåra avslutningen lutar det åt att det blir negativt kval för HHF.

– Vi förbereder oss på att det kan bli så. Nu ser det svårt ut att kravla sig upp över strecket. Vi har en jättesvår avslutning, först serieettan och sedan serietvåan borta. Tittar man på de andra lagen så ser det betydligt bättre ut för deras del.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om