Tunga förluster i helgen

Snöpliga förluster fortsätter att vara signifikativa för Hultsfreds säsong. Lördagens derby slutade 22-23 (12-13) till Växjös fördel och innebar HHF:s tredje uddamålsförlust på de fem senaste matcherna.

Handboll2008-01-28 07:14

- Det var ett klart fall framåt från senaste matchen, men vi hade kanske behövt två poäng i dag, säger Johan Sörensen.
Inget verkar hjälpa Hultsfred i kampen om ett förnyat kontrakt. Sextio minuters hårt slit, Simon Larssons dominans, Christoffer Gustavssons comeback gav, orättvist nog, inget annat än en ny blytung förlust.
- Det är väl som det varit hela säsongen, oavgjort hade väl varit rättvist, säger en märkbart frustrerad Johan Sörensen.

Larsson bäst på plan
Både lagen följdes åt i den första halvleken som var tät och stundtals grinig. Varken Hultsfred eller Växjö lyckades införskaffa sig något större försprång än två mål. HHF såg ut att kunna dra ifrån efter tre raka mål från Larssons händer och ställningen 10-8, men likväl kändes Växjö som det något bättre laget.
Bortalaget, anförda av den kraftfulle Fredrik Jonsson, fick enklare mål, behärskade fler anfallsvapen och hade både fler och bättre lösningar i sitt spel. Både Hultsfreds linje- och kantspel var nästintill obefintligt i den första halvleken och tvingade laget att förlita sig till nämnde Larsson, vilket emellertid visade sig vara fullt gångbart. Larsson gjorde hela sex mål i den första halvleken och höll stundtals ensam kvar laget i matchen, vilket gav 12-13 i halvtid.
- Det var kanske min bästa match för säsongen, men det är ingenting värt, menar Larsson.