Tvingas lägga ner karriären

Ett chockbesked för Hultsfreds HF och ett personligt dråpslag för Albert Johansson. Jättetalangens efterhängsna axelskada tvingar honom nu att ge upp handbollskarriären – endast 18 år gammal. – Ett väldigt tungt beslut att ta, suckar Albert.

Albert Johansson slutar med handbollen.

Albert Johansson slutar med handbollen.

Foto:

Handboll2016-10-28 11:53

18-årige Albert Johansson är den största talang som Hultsfreds HF har fått fram på många år. Redan i fjol, under hans första a-lagssäsong, var Albert en ledande spelare i det HHF som tog klivet upp i division två – så länge hans axel tillät det, vill säga.
Alberts axelproblem förstörde nämligen en del av fjolårssäsongen och knappt hade han hunnit i gång den här säsongen innan det small igen.
– Det är samma skada som jag har haft tidigare och ingen läkare som jag har träffat vet specifikt vad det är för fel, berättar Albert Johansson.

Symptomen är smärta samt svullen från nacken och ner på ryggen.
Nu tvingar den efterhängsna skadan honom att lägga ner handbollskarriären.
– Allt lutar tyvärr åt det. Ett väldigt tungt beslut att ta, men ett beslut som måste tas. Jag måste tänka klokt och framför allt tänka på mig själv.
– Så länge jag inte spelar handboll är axeln okej. Nu handlar det om att få axeln så bra som möjligt och hoppas att jag kan satsa fullt på fotbollen istället, säger Albert, som ju även där är en talang utöver det vanliga.
Den gångna säsongen vann Albert Johansson skytteligan i division fyra nordöstra. Hela 23 mål pangade han in för sitt Hultsfreds FK (fem mål före tvåan  Jan Mehdi, Stensjön) – noterbart att inte ett enda av dessa kom på straff.

Framgångarna på fotbollsplanen har inte gått klubbar högre upp i seriesystemet förbi. Bland annat provtränade han med division två-laget Vimmerby IF i somras.
– Sedan dess har vi inte diskuterat något, men visst vore det spännande att testa spel högre upp i seriesystemet, säger Albert.

Dock kommer det nog dröja innan Albert tar något beslut om kommande fotbollssäsong.
– Nu är  det rehab av axeln som gäller. Sedan måste jag bestämma mig för hur och vad jag ska göra – om jag kanske ska flytta iväg och plugga någonstans. Det är mycket som spelar in den dagen jag tar ett beslut.

Albert lämnar dock en liten glipa öppen för handbollen.
– Om axeln blir bra någon gång i framtiden så kanske det går att återuppta handbollen. Men jag har varit hos sju olika läkare och ingen har fått ordning på den, så det känns väl inte så troligt, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!