Ungt handbollslag i premiär

Hultsfreds handbollslag i damtrean startar serien i helgen. Försäsongen har inte varit problemfri. Flera av fjolårets spelare har slutat och i slutet av sommaren var det nära att damsatsningen lades ned. Räddningen blev tio-talet nya tjejer från ungdomsleden.

Handboll2003-10-10 06:33

Hultsfreds damhandboll upplevde framgång under förra säsongen och slutade på femte plats i division tre. Då hade laget gott om spelare.
Inför årets säsong är det dock tunnare. Flera av fjolårets tjejer har flyttat på grund av studier. Några av dessa är Josefin Karlsson, Emelie Nord och Terese Tegberger. Dessutom slutade rutinerade Hellen Andersson. Även tränaren Tomas "Katten" Svensson slutade i damlaget och gick istället över till herrarnas division två-lag, där han är assisterande tränare.
Under sensommaren såg det mörkt ut för ett fortsatt damlag i Hultsfred. Men när fjolårets a-flickor valde att hoppa av sin serie tillkom plötsligt tiotalet nya tjejer till damlaget, och dessutom lovade herrtränaren Johan Sörensen att hjälpa till med träningarna.
Damlaget beslutade att fortsätta och rutinerade spelare som Camilla Solnevik, Malin Jonsson, Shipe Aidini, Madelene Rudén, Rebecka Gustavsson och Cecilia Wass har fortsatt spela.

Framtidens lag
Camilla Solnevik är ansvarig för damlaget och hon tror att det kan bli svårt att upprepa fjolårets femteplats.
- Målet med den här säsongen blir att spela in ett nytt lag. Vi räknar med en mellansäsong, säger hon.
Hultsfredsdamerna har tränat sedan i slutet av augusti, men har inte spelat några träningsmatcher på grund av för få spelare under försäsongen.
Camilla Solnevik är 27 år och lagets äldsta spelare, de yngsta i laget är 14 år.
- De unga tjejerna har dock visat glöd på träningarna och kommer att bli duktiga framöver, de är framtidens damlag i Hultsfred.
Camilla Solnevik nämner speciellt en tjej som gjort riktigt bra ifrån sig på träningarna.
- Målvakten Johanna Tell har spelat mycket bra.
I helgen är det dags för seriepremiär när HHF spelar mot Alstermo på söndag.
Övriga lag i Hultsfreds serie är Oskarshamn, Edsbruk, Kalmar, Mönsterås, Växjö och Nybro.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!