Vaccinpass ett krav för att komma in på hemmamatcherna

Har du inget vaccinpass? Då kommer du inte kunna se Hultsfred HF:s hemmamatcher. Det säger klubbens ordförande Camilla Ljungdahl. "Den som inte kan uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis kommer att avvisas".

Hultsfreds HF inför krav på vaccinpass för att kunna se herrlagets matcher.

Hultsfreds HF inför krav på vaccinpass för att kunna se herrlagets matcher.

Foto: Olof Carlson

Handboll2021-12-04 19:05

Det är styrelsen i Hultsfreds HF som beslutat att införa krav på vaccinationsbevis vid A- (division 3) och B-lagets (division 4) hemmamatcher. Man kommer även att kontrollera legitimation för all publik över 18 år.

Bakgrunden till det är regeringens beslut om krav på vaccinationsbevis från och med 1 december, för evenemang inomhus med fler än 100 deltagare.

– Förra säsongen blev en stor antiklimax för i princip hela vår verksamhet, att åter få träna och spela matcher är något som vi längtat efter. Med publik på läktaren blir inramningen av en match så mycket bättre. Vi vill självklart kunna ge vår publik en fin handbollsupplevelse, det gör vi bäst genom att följa de allmänna rekommendationer som nu beslutats, säger HHF:s ordförande Camilla Ljungdahl i ett uttalande på klubbens hemsida.

– Den som inte kan uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis kommer att avvisas, fortsätter hon.

HHF:s A-lag spelar sin första hemmamatch för säsongen den 11 december, då man ställs mot Västerviks HF i division 3. B-laget möter Ljungsbro HF samma eftermiddag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!