Vändningen: HHF inte klar seriesegrare

I lördags kväll firade Hultsfreds HF seriesegern i handbollstrean. Kanske för tidigt, kan det visa sig. Bankeryd riskerar nämligen att strykas ur serien och då ritas tabellen om rejält.

Foto: Arkiv

Foto: Arkiv

Foto:

Handboll2016-02-22 09:57


I lördagens tidning berättade vi om hur Hultsfreds HF blev blåst på sin segerfest.

Men trots besvikelse hos hemmaspelarna över att man inte fick fira den tänkta seriesegern inför en fullsatt hemmahall gick ändå laget ut och firade segern i lördags kväll, som planerat.

Lite för tidigt kan det dock komma att visa sig.

Bakgrunden är den att när Bankeryd valde att lämna walk over till helgens match var HHF:s serieseger klar. Att förbundets Tävlingsutskott skulle fatta något annat beslut än att låta segern gå till Hultsfred med 10-0 var då inte sannolikt.

Detta gäller visserligen fortfarande, men enligt uppgifter till vår tidning på söndagskvällen överväger Småland-Blekingens Handbollsförbund att helt stryka Bankeryd ur serien. Detta på grund av att det enligt regelverket helt enkelt inte möjligt att lämna walk over så här långt in i säsongen utan att påföljden blir strykning ur serien.

Om detta sker så kommer tabellen få räknas om och bland annat gynnar det HB 78, som är inblandad i tätstriden, i och med att de förlorade mot Bankeryd i serien.

- Jag hoppas verkligen att det inte blir så, kommenterar HHF:s ordförande Ulf Larsson.

- I och med att vi är i slutet av serien och att Bankeryd inte har något med vare sig upp- eller nedflyttning att göra, så skulle det kännas konstigt om ett regelverket skulle förändra förutsättningarna.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!