Väntad tiomålsförlust för HHF

Som väntat hade nästjumbon Hultsfreds HF inte något att hämta borta mot tabelltrean Trelleborg. Det blev förlust med tio bollar, 34-24 (15-10). – De var mycket bra, och det är väl egentligen inte på bortaplan mot topplagen vi ska ta våra poäng, säger Eric Schultz.

Eric Schultz var bra när HHF föll borta mot Trelleborg.

Eric Schultz var bra när HHF föll borta mot Trelleborg.

Foto:

Handboll2016-11-28 13:00

Hultsfred inledde dock starkt  i Söderslättshallen i Trelleborg. HHF hade oavgjort 8-8 efter drygt 21 minuter, men sedan rann hemmalaget iväg i målprotokollet.

– Det var väl orken som började tryta redan där, vi är ganska hårt skadedrabbade och har en tunn trupp (bara tio man åkte till matchen) där vi till och med tvingas spela med en del halvskadade spelare, säger Eric Schultz.

För snälla i försvaret

– Hade vi haft lite fler spelare att gå runt på så skulle vi haft klart större möjligheter att ge dom en riktig match, men som det nu blev så orkade vi helt enkelt inte.

– Vi får ändå på det positiva planet ta med oss att vi kämpar på bra efter förutsättningarna.

Hemmalaget spelade ett aggressivt, på gränsen till fult, försvarsspel och HHF hittade inte igenom på inne på linjen.

– Domarna tillät dom också att spela riktigt tufft, och med facit i hand så kanske vi var lite för snälla i vårat eget försvarsspel.

– Vi var lite sisådär där bak och det rann iväg lite onödigt mycket mot slutet när vi gav upp tyvärr.

Målen i Hultsfreds-laget gjordes av Robin Löfstedt 10, Eric Schultz 4, Axel Henriksson 3, Fredrik Juthe 2, Adam Sundqvist 2, Christoffer Sundqvist 1, Lukas Örnros 1 och Andreas Thorngren 1.

Klart bäst var Robin Löfstedt och Schultz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!