Victor Larsson gör oväntad comeback

Skadorna hade vunnit. Handbollskarriären var avslutad. Beslutet var fattat. Då ändrade sig Victor Larsson. Efter över 20 månaders skadefrånvaro är han redo för comeback i Hultsfreds HF. - Sluta när jag är 24 på grund av att jag är idrottsinvalid var inte vad jag hade tänkt mig. Det är lite av sista chansen för mig. Går det inte nu struntar jag i det, säger Victor Larsson.

Tillbaka. Victor Larsson råkade ut för en svår knäskada. Nu gör han comeback och kommer med all säkerhet att bli en mycket viktig spelare i Hultsfreds HF.

Tillbaka. Victor Larsson råkade ut för en svår knäskada. Nu gör han comeback och kommer med all säkerhet att bli en mycket viktig spelare i Hultsfreds HF.

Foto:

Handboll2014-08-29 22:06


Vi träffas på ett ställe där Victor Larsson mer eller mindre har vuxit upp. Föräldrahemmet? Nej, Hagadal i Hultsfred.
Det var också här som hans kanske tuffaste tid i livet fick sin början.
- Det var den 24 november 2012. Seriefinal i division två hemma mot Åhus, minns Victor Larsson.

"Aldrig haft så ont"
Men den där dagen blev inte vad den var tänkt att bli. Långt därifrån. En bit in i matchen råkade Victor Larsson ut för en allvarlig skada. Det skulle senare visa sig att korsbandet i det vänstra knät var trasigt.
- Jag tror aldrig att jag haft så ont i hela mitt liv som jag hade just då, säger Victor Larsson.
Det visade sig senare att han inte skulle bli ensam Larsson på sjukhuset i Västervik den där eftermiddagen. Bara någon halvtimme efter Victors ankomst var det dags för storebrorsan Simon (numera Råsbacken) att anlända till sjukhuset. HHF:s nyckelspelare hade slagit axeln ur led.
- Då hade jag inte en aning om att han också skulle komma. Jag vet inte vad oddsen kan vara på det, men det är en rolig historia nu i efterhand.

Skadan förvärrades
I det läget var Victor Larsson osäker på hur framtiden skulle se ut.
- Jag visste inte hur jag skulle göra med handbollen så jag skippade att operera mig. Senare flyttade jag till Norge och då blev det att jag sköt ännu mer på det, berättar Victor Larsson.
I Norge följde nästa kapitel i skadeeländet.
- Jag skulle spela lite tennis, men fick givetvis tag i en fotboll istället. Vi stod och passade lite och så gjorde jag en så snygg bicykleta i krysset och kände ingenting. Sen fick jag bollen igen och gjorde en överstegsfint stillastående och skulle rycka åt höger, då vek knät sig i 90 grader. Hade jag haft ett korsband som var helt då hade det hållit emot.

"Lite dubbelmoral"
Istället rök både ledbandet och menisken. Dessutom gick en flisa på lårbenet av.
- Efter det där gick jag på kryckor i åtta månader. Det var tufft och ganska psykiskt påfrestande. Just där och då ville jag bara gräva ner mig. Att spela handboll var det inte tal om.
Nej, handbollskarriären var ett avslutat kapitel för Victor Larsson.
- Får jag en skada på knät igen ska jag vara glad om jag kan böja mig ner och plocka upp mitt barn när jag är 30. Så pass illa är det.
Trots allt. Innan sommaren bestämde sig Victor Larsson definitivt för en comeback.
- Med tanke på det jag precis sa är det väl lite dubbelmoral, skrattar HHF-spelaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!