Viktig match för Hultsfred HF

2005 spelade Hultsfred HF senast i division ett. Nu kan klubben vara på väg tillbaka till ettan. Blir det seger mot Kalmar imorgon så tar HHF ett stort kliv mot division ett-kval. - Vi ska till kval, det är dit vi siktar, säger Henrik Böris, en av spelarna som var med när HHF spelade i division ett senast.

Handboll2010-03-05 23:00

Vänsterhänte högersexan Henrik Böris, är en av de mer rutinerade spelarna i HHF-laget. Trots att han bara är 23 år gammal.
Han har tillhört seniortruppen i sju säsonger - och har tagit kliv för kliv utvecklingsmässigt.

Bra kvalchans
Den här säsongen har han stått för flera viktiga mål från högerkanten, och som straffskytt.
- Jo, det har gått hyfsat, även om vårt spel inte bygger på något större kantspel. Men mot Växjö senast var det katastrof för egen del, säger han och skrattar.
HHF har fyra matcher på sig att fixa en kvalbiljett. Teoretiskt finns det även chans till serieseger. Men då måste HHF vinna sina återstående fyra matcher, plus att övriga resultat måste gå med Hultsfredlaget. I dagsläget leder Halmstad tabellen, fem poäng före HHF, men med en match mer spelad i den haltande tabellen.
- Kval känns som en rimlig målsättning, och det känns som att vi har stor chans. Nyckelmatchen är mot Kalmar på söndag, kan vi vinna där så hänger vi nästan av dom i kampen om kvalplatserna, säger Henrik Böris.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!