Det var på VM i Spanien för två år sedan som spelarna träffades och fattade tycke för varandra. Daniela de Jong var mästerskapsdebutant medan Nathalie Hagman var en av landslagets stora stjärnor.
– Efter mästerskapet var vi ute och festade i Stockholm så det var väl efter det som någonting började, säger Nathalie Hagman.
Trots att Hagman förra säsongen öste in mål i klubblaget Nantes valde 32-åringen att lämna Frankrike och återvända till Rumänien. I somras gick flyttlasset till Ramnicu Valcea – där även Daniela de Jong spelar.
– Jag kände att det var en prioritering från min sida att ha möjligheten att kunna ses mer. Det är väldigt svårt att ha en relation när man ses två gånger per år. Så när vi fick möjligheten att ha en bra vardag ihop kände vi båda att vi prioriterar det, säger Hagman.
"Här är vi isär"
Daniela de Jong beskriver det som en "speciell upplevelse" att spela ett VM på hemmaplan tillsammans med sin partner.
– Sedan tänker vi inte alltid på det så mycket. Men jag är väldigt glad att ha henne här och att jag kan dela allt detta med henne, säger de Jong.
Paret delar inte rum på VM.
– Nej, det gör vi tillräckligt hemma. Här är vi isär, säger de Jong med ett skratt.
Inom de närmsta åren kommer Ungern vara med och arrangera två stora mästerskap på damsidan (EM 2024 tillsammans med Schweiz och Österrike samt VM 2027). Det är ett land som har antagit en rad hbtq-fientliga lagar och regeringen anklagades så sent som i somras av USA för att sprida hat mot homosexuella.
Är det något som oroar?
– Nej, det är inget jag tänker på när vi är på mästerskap. Idrottsvärlden har ändå ett klimat som är väldigt schyst kring detta, säger Nathalie Hagman.
– Men jag tycker det är tråkigt att det i många länder inte är accepterat att vara kär i någon av samma kön. Jag vet att det finns många som gärna vill kunna leva ett så fint liv som jag och Daniela gör men som tvingas dölja det. Det är synd, fortsätter hon.
"Känner oss välkomna"
Även i Rumänien har hbtq-personer mycket begränsade rättigheter, enligt den svenska organisationen RFSL.
– Det är inte jätteaccepterat. De ligger efter exempelvis Sverige men det har hänt mycket där de senaste tio åren. Förhoppningsvis blir det enklare, säger Hagman.
Är det något som påverkar ert vardagsliv?
– Nej och klubben är jättefin. Vi känner oss verkligen välkomna, säger Nathalie Hagman.