Wanne glänste när Sverige slog Polen

Första matchen som regerande Europamästare slutade med seger. Sverige slog Polen med 27–24 sedan stjärnorna kommit in och hämtat in ett underläge.

Hampus Wanne gjorde nio mål mot Polen. Arkivbild.

Handboll2022-03-17 21:41

Sverige tog chansen att lufta bänken i den första matchen efter guldet i handbolls-EM i januari. Och intensiteten från mästerskap saknades i vänskapsmatchen. Men när det verkligen gällde fick stjärnorna ta stort ansvar och avgöra matchen.

Sverige låg under med några bollar i mitten av andra halvlek. Då kom Jim Gottfridsson och Hampus Wanne tillbaka in från bänken och styrde upp den svenska segern.

Hampus Wanne blev bästa målskytt med nio fullträffar, många på passning från Gottfridsson.

Polen inledde matchen bäst, mycket tack vare den storspelande målvakten Adam Morawski och ledde med 12–11 i paus. Även svenska målvakten Peter Johannesson gjorde många fina räddningar i den första halvleken – för att sedan bytas av mot debutanten Fabian Norsten, Skövde.

När stjärnorna fick vila kunde de nyare spelarna visa upp sig. Montpelliers vänsternia Karl Wallinius gjorde säkert ett bra intryck på förbundskapten Glenn Solberg. Den forne Lugispelaren, som gjorde mästerskapsdebut i EM, stod för tre mål.

Sverige möter Polen i två landskamper den här veckan. Den andra matchen är på söndag