Westberg siktar på EM i Danmark

Hon gjorde succé i VM 2017 men graviditeten gjorde att hon sedan missade två mästerskap. Nu siktar Johanna Westberg på att representera Sverige i vinterns EM i Danmark. –Jag spelar ju i Danmark till vardags också, så det hade varit som ett mästerskap på hemmaplan, säger hon.

Johanna Westberg.

Johanna Westberg.

Foto: Johan Nilsson/TT

Handboll2020-10-01 21:00

Innan graviditeten var Westberg en av danska ligans hetaste spelare och hade då gjort 95 mål på 14 matcher. Hon hade också varit en av de mest tongivande spelarna i den svenska trupp som tog sig till EM-semifinal 2017.

Förhoppningen var att hon även skulle vara en nyckelspelare i efterkommande mästerskap, men graviditeten stoppade henne och hon tvingades lämna återbud i sista stund. Westberg skulle sedan vara borta från handbollen i hela elva månader.

– Att inte kunna spela det första mästerskapet var jobbigt, för då var det så nära att jag kunde vara med. Sedan har det varit en process för mig att komma tillbaka från graviditeten, säger hon.

Hon hann inte heller tillbaka till VM i fjol. Men på torsdagskvällen var hon tillbaka i landslaget och gjorde två mål när Sverige besegrade Polen med 21–19.

Till vintern hoppas 30-åringen få representera Sverige i det land där hon till vardags spelar för Nyköping Falster HK.

– Kommer jag med blir det jättekul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!