Zlatan rätt in i Sveriges startelva

Nära fem år efter det som var tänkt som det definitiva avskedet är han tillbaka i landslaget. Zlatan Ibrahimovic går rakt in i Janne Andersson elva. Han spelar på topp med Alexander Isak i kvällens VM-kval mot Georgien på Friends arena.

Förbundskapten Janne Andersson och Zlatan Ibrahimovic.

Förbundskapten Janne Andersson och Zlatan Ibrahimovic.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Handboll2021-03-25 19:29

Anderssons startelva när landslaget tar det första steget på den tilltänkta vägen till VM i Qatar 2022:

Kristoffer Nordfeldt – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Filip Helander, Ludwig Augustinsson – Dejan Kulusevski, Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Viktor Claesson – Alexander Isak, Zlatan Ibrahimovic.

Ersättare: Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson, Carl Starfelt, Pierre Bengtsson, Albin Ekdal, Jens Cajuste, Emil Forsberg, Jesper Karlsson, Emil Krafth, Ken Sema, Mattias Svanberg, Robin Quaison.

Äldst någonsin

Vid pass 20.45 blir Zlatan Ibrahimovic den äldste spelaren i ett svenskt herrlandslag.

Och det med råge.

Med sina 39 år och 173 dagar slår han Thomas Ravelli och Henrik Larsson som båda var 38 år när de gjorde sina sista landskamper.

Det kan bli fler rekord i kväll. Ingen har gjort fler landslagsmål än Ibrahimovic.

Mellan 2001 och 2016 noterade han 62 och passerade den tidigare rekordinnehavaren Sven Rydell.

"Jag offrade landslaget"

Ibrahimovics förmodade återkomst efter nära fem år utanför landslaget var en stor fotbollssnackis under hela vintern. Fokuset på honom har förstås inte blivit mindre sedan han kom till Stockholm i måndags.

Men det var inte helt lätt att lämna en familj som vant sig av med att mannen i familjen sticker i väg på långa landslagssamlingar ett par gånger om året.

För C More berättar Ibrahimovic hur svårt det var att åka ifrån barnen.

– Det är familjen som följer dig vart du än går – genom det negativa och det positiva. Den är alltid där. Nu har jag en familj väldigt nära hela tiden. Det var en av anledningarna till att jag slutade också, för att tillbringa mer tid med familjen, framför allt med mina barn. Nu har jag fått den tiden med dem, men just i går var det lite jobbigt. Vincent grät och det kändes bara konstigt för mig. Jag offrade landslaget för att tillbringa tid med familjen – nu känns det som att jag gör lite tvärtom, säger han i intervjun

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!