Här är anfallaren som vill sänka VIF

Räkna med att det är ett revanschsuget Mjölby som tar emot Vimmerby IF på fredagskvällen. Laget åkte på storstryk mot Torstorp senast. ”Det var en engångsföreteelse”, säger Nils Lindsten i Mjölby.

26 april 2019 07:00

Det var många som höjde på ögonbrynen när Mjölby AI FF föll med hela 6–1 mot Torstorps IF förra helgen. Men trots nederlaget är moralen i laget fortsatt hög.

– Det är ingen fara. Vi har så pass bra lag, så vi ska kunna visa att det var en engångsföreteelse, säger Nils Lindsten.

Den förre Rimforsa IF-forwarden var en av Mjölbys viktigaste spelare när laget vann division fyra förra säsongen. Han gissar att trean blir oerhört jämn i år.

– Jag tror att alla lag kan slå alla lag i den här serien. Och det är klart att vi ska vara med där uppe och slåss. Om vi har en bra dag kan vi slå alla lag, det har vi visat. Så det ska bli kul att möta Vimmerby på fredag.

Klev av senast

Tillsammans med Emil Dagnäs bildar Nils Lindsten en giftig anfallsduo för Mjölby. Mot Torstorp fick Dagnäs kliva av skadad, men han väntas vara spelklar mot VIF.

– Det hoppas jag verkligen, han är jätteviktig för oss. Jag hoppas att Emil och jag får spela tillsammans och göra det jobbigt för Vimmerby.

Nils Lindsten kommer själv från ett par månaders skadefrånvaro. Nu känner han sig stark nog för att starta mot Vimmerby.

– Jag hoppas att kroppen är redo för 90 minuter på fredag.

När vår tidning tippade division tre inför säsongen fanns Mjölby med som ett av topplagen. Både Torbjörn Allvin och Michael Nordin varnade för att östgötarna kunde bli årets stora överraskning.

Mjölbys tränare Daniel Friberg-Carlsson vill dock inte kännas vid att man skulle tillhöra en av favoriterna.

– Jag är så trött på det där snacket. Vi ska kämpa för att hänga kvar, det är där vi är, säger han.

Följ matchen direkt på vimmerbytidning.se. Avspark 19.00.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson