Nyförvärvet Emma Holmgren har gjort en stark allsvensk vår i LFC-målet med Matilda Haglund som back up. Det har tidigare också sagts att Hilda Carlén skulle komma tillbaka i sommar, men det är inte längre aktuellt.

– Nej, det var ganska länge sedan vi kom överens. Jag hade det på känn och vi räknar inte med Hilda. Det känns som vi ändå har det bra ställt på målvaktssidan, säger Olof Unogård.

Det var förra våren som Carlén avbröt säsongen med beskedet att hon var gravid. Nu har hon blivit mamma till lille Holger och vad som händer med fotbollskarriären är oklart. Kontraktet med LFC går ut i höst och landslagsmeriterade målvakten har ännu inte bestämt om hon ska elitsatsa igen.

Vad gäller LFC, som efter vårens sju matcher finns med i allsvenska guldracet, är det nu en hel månads uppehåll från den kollektiva träningen. De spelare som inte är uttagna till VM i Frankrike kommer att träna individuellt och med klubbar på respektive hemort.

– Det blev ett bra upplägg, säger Unogård.

1 juli är det återsamling i Linköping och skulle det bli kvartsfinal för Sverige och/eller Norge ansluter VM-spelarna en vecka senare. 14 juli väntar träningsmatch mot Örebro och en dryg vecka senare är det allsvensk nystart borta mot Eskilstuna.

– Viktigt att hitta den rätta balansen för de som spelar VM. Det blir en minst sagt intensiv höst med två matcher i veckan i stort sett hela tiden och då gäller att vara förberedd, säger LFC-tränaren.

Han ser det också som positivt att trion Emma Holmgren, Anna Oscarsson och Filippa Angeldahl, som dragits med en del skavanker under våren, nu ges gott om tid att rehaba fullt ut inför nystarten.