Här är lagen Vimmerby kan få möta

Än så länge har inte förbundet släppt några serieförslag – men vi har tittat på vilka lag Vimmerby IBK kan få möta i division 1. "Det ser ut att bli en väldigt rolig serie", säger tränaren Michael Elmér.

Efter många misslyckade försök lyckades Vimmerby IBK nå division 1 – med bred marginal. Till slut var det elva poäng ner till trean Nybro.

Efter många misslyckade försök lyckades Vimmerby IBK nå division 1 – med bred marginal. Till slut var det elva poäng ner till trean Nybro.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-04-07 16:10

Om inget oförutsett händer kommer VIBK placeras i Division 1 Östra Götaland, tillsammans med bland andra Craftstaden, Hovshaga, Hovslätt och ett flertal östgötalag.

– Jag har tittat på det geografiska läget för alla division 1-lag och känner mig rätt säker på att det blir så här. Jag kan inte tänka mig att något lag från Skåne, Göteborg eller Stockholmsområdet kommer aspirera på att spela i Östra Götaland, säger Michael Elmér.

Dina tankar om den förväntade serien?

– Sportsligt är det en jättetuff serie, där det gäller att vi sätter försvarsspelet ännu bättre än tidigare. Publikmässigt vore det perfekt att hamna tillsammans med lagen från Växjö, Kalmar, Jönköping och Östergötland. Åtta lag ligger inom en radie på tolv mil. Då finns det möjligt att ha många fredagsmatcher, vilket är vår ambition.

Här är en genomgång av alla lag som förväntas hamna i Division 1 Östra Götaland.

Hovshaga: På kort tid har Växjöklubben etablerat sig i ettan. Den gångna säsongen kom de tvåa i tabellen – och skulle ha fått kvala till Allsvenskan. Men det satte coronaviruset stopp för.

Ledberg: Har hamnat på allsvensk kvalplats två säsonger i rad. En ung och talangfull trupp blandas med SSL-meriterade spelare. Bland annat har Kisakillen Marcus "Bulla" Holmertz (tidigare Johansson) spelat i Ledberg de senaste säsongerna.

Hovslätt: Jönköpingsklubben har haft en positiv utvecklingskurva de senaste åren. Kom fyra i tabellen och knep den sista kvalplatsen uppåt.

Olofström: Med poängkungen Alexander Zoric i spetsen kom laget femma i år. Han har kontrakt med Olofström även nästa säsong.

Solfjäderstaden: Gjorde en bra comeback i division 1 och slutade på en sjätteplats. Frågan är om Motalaklubben får behålla Kim Karlsson – eller om han väljer att återvända till VIBK?

FBC Kalmarsund Ungdom: Farmarlag till Kalmarsund i SSL. Kom sjua i år.

Linköping FBC: Farmarlag till Linköping i SSL. Kom åtta i år.

Växjö IBK U: Farmarlag till Växjö i SSL. Kom nia i år.

Craftstaden: Åkte ur Allsvenskan. Efter många år på olika nivåer är det återigen upplagt för härliga derbyfajter mellan Vimmerby och Craftstaden.

Berg: Nykomling. Historiskt sett är det här är en hög nivå för Linköpingsklubben (Ljungsbro), som vann Östgötatvåan före Rimforsa IF.

CL98: Nykomling. Kom tvåa i Smålandsserien bakom Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!