Här är Marcins rutinerade ersättare

Tobias Carlsson är en av de bästa målvakter som verkat i trakten sista 30 åren.

Nu gör han överraskande comeback. "Tobbe" kommer att stå nu när Marcin (Muszka) är avstängd".

16 maj 2019 19:30

Det säger Gullringens tränare Daniel Ohlsson inför veckans sista träning innan fredagens match hemma mot IFK Oskarshamn. Att rutinerade Tobias Carlsson får chansen i Gullringens mål beror på att Marcin Muszka blev utvisad mot Bäckseda i den förra omgången.

Valet föll alltså på Carlsson, inte Tom Polder.

– Nä, Tom kan inte träna med tanke på sitt arbete. Tobias har varit med i en del matcher i vårt U-lag och jag är inte ett dugg orolig för honom.

Gullringen kommer till toppmötet mot Oskarshamn med en förlust i ryggen (2–3 mot Bäckseda). Det var säsongens första nollpoängare efter en stark inledning på serien.

– Det är klart att det blev uppförsbacke för oss efter Marcins utvisning, säger Daniel Ohlsson.

Vad känner du till om IFK Oskarshamn?

– Jag har sett dem i en match och har fått uppgifter från annat håll också. Vi har bra koll och vet hur vi ska spela, men det är inget jag avslöjar här. Jag vet att de har ett par bollskickliga spelare och vi måste ha lite koll på dem.

Daniel Ohlsson har goda förhoppningar om att laget ska upp på vinnarspåret igen.

– Vi har hemmaplan och där är vi starka.

Det är även fredagens motståndare, nykomlingen från Oskarshamn. Innan förlusten mot Myresjö/Vetlanda i den förra omgången hade nämligen IFK 24 raka hemmamatcher utan förlust. Nu är den sviten bruten.

I Gullringen förväntas nyttige Anton Holm vara tillbaka i truppen efter att ha saknats mot Bäckseda senast. Gullringen är tvåa i serien, Oskarshamn sexa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin

Ämnen du kan följa