Tisdagens match i Vimmerby ishall blev en riktig rysare. Efter 60 minuters spel var ställningen 3–3. Sedan var det Kristianstad som fick jubla i förlängningen. Tungt värre för VH – som långa stunder gjorde en bra match.

– Det kunde ha gått hur som helst. Stundtals tryckte vi tillbaka Kristianstad. Å andra sidan gjorde de samma sak med oss ibland. Det svängde fram och tillbaka. Det var synd att vi inte kunde göra det bättre när det stod 2–0, säger Kevin Karlsson.

Den inlånade Dalen-backen har haft en uppåtgående formkurva i VH-tröjan. Mot Kristianstad blev han utsedd till bäste hemmaspelare.

– Nä... det priset förtjänade jag inte. Jag kom inte upp i rätt nivå.

Men du har fått mycket beröm den senaste tiden. Vad tycker du om din egen insats i Vimmerby?

– Jo, överlag har det känts bra. Spelmässigt har det klickat. Det var lätt att komma in i laget.

Det är ingen vågad gissning att Vimmerby Hockey kommer vilja behålla Kevin Karlsson även nästa säsong. Han är en modern back med bra skridskoåkning.

Själv säger 22-åringen från Linköping så här om framtiden:

– Vi får se vad som händer. Efter säsongen är jag kontraktslös och fri på marknaden. Jag har fått ett bra intryck av Vimmerby, så det är ett alternativ. Liksom Dalen.

– Men egentligen vill jag inte fundera så mycket på nästa säsong. Jag lever i nuet.

Måste vinna

På fredag fortsätter playoff 3. Då är det Kristianstad som har hemmaplan. En eventuell tredjematch spelas på lördag, även den i Skåne.

Förutsättningarna är enkla: VH måste vinna två raka bortamatcher. Annars är säsongen över.

– Det lär bli jämnt där nere också. Om alla gör sitt yttersta kan vi vinna den här matchserien, säger Kevin Karlsson.

Historiskt sett har dock Vimmerby oddsen emot sig. Sedan säsongen 2012/13 har det spelats 98 playoff-möten i Hockeyettan. Bara tre gånger (!) har det lägre rankade laget lyckats vända ett underläge, efter att ha förlorat den första hemmamatchen.

Snabb genomgång:

* 2013 vann Piteå över Sundsvall med 2–1 i matcher.

* 2017 upprepade Piteå den bedriften – när de skrällde mot Väsby.

* 2018 studsade Visby/Roma tillbaka. De förlorade hemmamatchen mot Dalen, men vann sedan borta två gånger om. Då var Kevin Karlsson med i det förlorande laget.

– Jag kan säga så här: det suger att förlora två raka hemmamatcher på det sättet. Det vore roligt att vara med ”andra sidan” den här gången, säger den formstarke VH-backen.