Att Tobias Claesson som det heter ”producerar” är det bara att titta i diverse poängligor på nätet för att få ett bevis för.

Förra säsongen gjorde 22-åringen 61 poäng (31 mål och 30 assist) på 20 matcher i division 2 och han var också flitig i Rimforsas U-lag i division 4, där det blev 70 poäng (40+30) på tolv matcher.

Att även vilja spela i reservlaget när man är en av de bästa i A-laget visar en kärlek till sporten, och kanske hur mycket man gillar sina lagkamrater. Claesson är lagkapten och går före med sin inställning och glöd.

Artikelbild

| Tobias Claesson jobbar i Kisa, bor i Linköping, men brinner för klubben mittemellan. Han har haft anbud, men valt att stanna i Rimforsa IF. Nu är drömmen att spela i ettan nästa höst i den nya Hackelhallen.

– Jag har bara missat två träningar på fyra år, berättar Tobias stolt.

I höst i tvåan har Claesson svarat för 35 poäng på de inledande åtta matcherna. Senast ett mål i fredagens bortamatch mot Söderköping då det blev knapp förlust för Rimforsa, 5–6.

Även i Ledberg har han gjort mål, som lånespelare i ettan. Senast stod han över på grund av känning i ett baklår.

Men erbjudanden om att spela ännu högre upp har inte saknats de senaste åren. Alla vill förstås ha en poängkung. Sådana växer inte på träd.

– Jag har haft anbud från Schweiz och Norge och allsvenska lag. Helsingborg ville ha mig inför förra säsongen, så jag har haft chans på SSL, säger han.

Varför har du stannat i Rimforsa ändå?

– Jag gillar att spela i Rimforsa. Vi har något speciellt, väldigt bra sammanhållning. Sedan är det ju inte så mycket pengar i de högre serierna i innebandy, där har man valt fel sport. Jag är gärna kvar i Rimforsa.

Tobias Claesson säger att han alltid gjort poäng och alltid varit bra på att hitta målet. Särskilt ihop med Marcus Karlsson som han spelat med sedan de varit små och även i ungdomslandslag. Nu är Karlsson också tillbaka i Rimforsa efter en tidigare utflykt i Linköping IBK.

Radarparet är återförenat.

– Man vet alltid var den andre är på planen, behöver inte titta upp, menar Tobias som säger att han har sin svaghet i försvarsspelet, men att han ändå ofta får speltid i boxplay. Kanske för att det då finns en kontringschans.

Hur gör man lättast mål?

– Jag skjuter alltid lågt.

Vilket är det skönaste sättet att göra mål på?

– På kontring.

Hur är det svårast att göra mål?

– På skott från långt håll. Jag gör sällan mål så.

Vilka är de lättaste målen?

– När man får det serverat och har öppet mål.

Vilka är de tråkigaste målen?

– Det finns inga tråkiga mål.

Vem är den bäste framspelare du haft?

– Marcus Karlsson.

Tobias Claessons dröm är att nästa säsong spela i ettan, den första säsongen med nya hallen på Hackel. För det krävs serieseger i tvåan, i kamp med lag som Solfjäderstaden och Finspång.

– Gör vi bara jobbet så. Vore kul att testa ettan och få in Rimforsa i historieböckerna.

Annars vet man aldrig hur länge en sportkarriär pågår, kanske förbi 40 som för Rimforsaikonen Tobias Lundh.

För Tobias Claesson kunde det tagit slut i somras när han i en fotbollsmatch med Rimforsa mot LSW, först fick en hård frispark i skallen och sedan slog i huvudet när han föll till marken.

Han blev inlagd några dagar och kunde inte sporta på någon månad på grund av hjärnskakningen. Men mål har han fortsatt att göra som innebandyspelare i höst och han tänker fortsätta med fotbollen nästa år också.

Hjärtan bultar så hårt och troget för Rimforsa IF.

Apropå Motala så glömmer Claesson aldrig premiären borta mot Solfjäderstaden för några år sedan. Nykomlingen Rimforsa vann med 4–3, mot seriefavoriten.

– Solfjäderstaden siktar alltid uppåt och vi taggar alltid till extra mot dem. Så den där premiären bär jag alltid med mig. Nu har jag hört om deras arrangemang kring matchen i Motala den 16 december. Det ser jag fram emot, det blir roligt, säger poängkungen inför toppfajten inför jul.