Här är traktens hetaste lag

Södra Vi IF har byggt upp en imponerande svit. Laget har nu spelat 25 tävlingsmatcher i rad – utan förlust. Ikväll väntar den tuffaste utmaningen hittills när division fyra-laget IFK Västervik kommer till Ulfveskog.

29 april 2019 08:30

Förra året vann SVIF division sex i överlägsen stil. De har även inlett den här säsongen lovande med tre raka segrar i division fem. Senast blev det 6–1 borta mot Rödsle.

Målskillnaden de 25 senaste tävlingsmatcherna är 103–17. Ett makalöst facit.

Tränaren Peter Magnusson vill dock inte tänka för mycket på historiken.

– Nej, ett fotbollslag är aldrig bättre än sin senaste match. Vi kan bara påverka det som kommer framöver.

Men vad är förklaringen till er fina svit?

– Vi har spelat med samma trupp nästan hela tiden. Alla vet vad de ska göra.

Ikväll är det hemmamatch mot IFK Västervik i den andra omgången av Smålandscupen (Toyota Cup). SVIF har tagit ut en 16-mannatrupp där alla kommer få gott om speltid. Robin Hammar har en lättare skadekänning och avstår matchen.

– Det är bara en bonus att vi har gått så här långt i cupen. Vårt fokus ligger på seriespelet. Men visst är det roligt att möta bra motstånd och testa olika saker i spelet. Västervik spelar i division fyra och har pressen på sig, säger Peter Magnusson.

I fredagens 6–1-seger mot Rödsle var det Filip Frejd (2), Adrian Mathiasson, Fredric Carlsson, Tarek Bayazid och Kim Johansson som nätade.

– Det var inte många minuter som Rödsle var på vår planhalva. Sex mål framåt ska man inte klaga på, men vi kunde gjort några fler.

Det återstår att se om SVIF lyckas förlänga sin svit i kvällens cupmatch.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Michael Nordin