Här är veckans heta & kalla-lista

Här får ni ta del av en ny lista med Heta & Kalla.

Torbjörn Allvin har gjort en het lista.

Torbjörn Allvin har gjort en het lista.

Foto: Michael Nordin

Sport2019-11-13 18:10

Glödhett

EM väntar runt hörnet

På fredag smäller det. Då kan Sverige bli klart för EM-slutspelet. Men... herrlandslaget ställs inför en ruggigt svår uppgift: Rumänien på bortaplan i Bukarest. Detta Rumänien som under lång tid varit så svårslaget på sin hemmaplan. Om jag ska se matchen? Eh, nä. Ska till Nybro. Men det kan bli så att jag är på plats på Friends på måndag, mot Färöarna. 

Hett

Det glöder om de nya serierna

Jag vet, jag vet. Vintern är inte ens här och det är lååångt till våren. Ändå... serieförslaget som SMFF presenterade häromdagen hade gjort att jag redan fått spring i benen om jag lirat fotboll lokalt. Titta bara på herrfyran. Frågan är hur länge sedan som vi hade en sån stark division fyra-serie. Tre lag kommer direkt från trean: Vimmerby, Tenhult och Tranås. Lägg därtill bra lag som Myresjö/Vetlanda, Gullringens GoIF, IFK Tuna, Aneby SK och Stensjöns IF. Nordöstra femman går inte av för hackor den heller. Åtta lokala lag. I damtrean kan vi också se fram emot flera intressanta derbymatcher.

Varmt

Länsderby – igen.

Nybro. Det är något speciellt. Kanske inte orten i sig, utan snarare hockeymatcherna mellan just Nybro och Vimmerby. Så har det varit så länge jag minns. Det verkar som det finns någon sorts nedärvd rivalitet mellan lagen. På fredag är det dags för nytt prestigemöte. 

Ljummet: 

Vad hände, "Kosse"?

"Och priset går till Caroline Seger". Va...? Missförstå mig rätt. Jag gillar Seger och det hon står för. Men jag var helt säker –  ungefär lika säker som att Dackarna skulle vinna SM-guld – att Kosovare Asllani för andra gången skulle få Diamantbollen, för årets bästa damspelare i Sverige. "Kosse" var fullständigt briljant i VM. Men... icke. 

Kallt

Däcken...

Skulle byta till vinterdäck. Jag gör det inte själv alltså, det är jag alldeles för opraktisk för. Om det blev gjort? Nä. Min specielle däckbytarexpert skakade på huvudet. "Det här går inte". Mina vinterdäck som legat i garaget var i så urdåligt skick att det inte gick att köra på dem. Det var inte första gången det hände. Suck. Där flög ett par tusenlappar sin kos. 

Iskallt

Lurendrejeri

Då var det dags igen. Matchfixningens fula tryne har visat sig igen. Nyligen kom det uppgifter om att det fanns misstankar om att närmare 50 fotbollsmatcher upp till division tre-nivå var "fixade". Den siffran bantades ner till att det sannolikt var 19 som var manipulerade den här säsongen. Usch. Det här är ett allvarligt problem för svensk fotboll. 

Det är inte alltid som förra årets vinterdäck håller klassen.
Det är inte alltid som förra årets vinterdäck håller klassen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!