Glödhett

Hockeysäsongen drar igång

Vimmerby Hockey och IK Oskarshamn premiärspelar mot Halmstad respektive Skellefteå i helgen. VIK börjar helgen efter mot Modo. Är det inte alltid lika pirrigt i de första seriematcherna på en säsong? När SM-guld, serieseger och uppflyttning fortfarande är möjligt. Och alla frågetecken som ska rätas ut. Hur kommer laget formeras? Hur bra är nyförvärven? Vem ska göra målen?

Artikelbild

| Be-Ge Hockey Center, där IK Oskarshamn spelar, drabbades av ett blixtnedslag som fick isen att smälta.


Hett

Piotr Pawlicki

Polacken bar Dackarna till final. Vann alla heat förutom ett i returmatchen mot Västervik. Detta trots att han kraschade två gånger om och ådrog sig en stukning i handen. Om knappt två veckor är det final mot Smederna. Då får Piotr möta sin bor Przemyslaw. Handen ska vara okej nu, men det återstår att se om Pawlickis form håller i sig till finalmatcherna så han kan besegra sin bror.

 

Artikelbild

| Vimmerby Hockey och många andra hockeylag tekar snart igång hockeysäsongen 19/20.

Varmt 

Lokala lag på väg upp

Artikelbild

| Elitserien i speedway har haft väldigt svaga publiksiffror i år.

Hultsfreds damer leder sin division 4-serie och kan säkra avancemang om de slår Krokstorp i helgen. Rimforsas damer har seriefinal mot Kuddby och kan säkra uppflyttning till division 3 i den matchen. BK Boston har haft två poängtapp på kort tid, men har fortfarande allt i egna händer när det gäller toppstriden i division 6. I samma serie ligger Hjorted/Totebo på kvalplats och har också chans till division 5-spel nästa säsong. I division 5 kan Södra Vi hamna på kvalplats uppåt. 

 

Ljummet

Poängtapp mot Norge

De svenska fotbollsherrarna började landslagssamlingen bra med att spela ut Färöarna och vinna med 4-0. Mot Norge var det tyngre. Insläppt mål precis innan paus efter en grov felpassning från Andreas Granqvist. Kanske har landslagskaptenens dåliga form i HIF följt med honom till "Blågult"? Hur som helst, Emil Forsberg lyckades kvittera, men visst borde det bli mer än en poäng hemma mot Norge?

 

Kallt 

Speedwaypubliken

Cirka 3400 personer på en avgörande semifinalsmatch mellan Dackarna och Västervik. Matchen i Västervik lockade färre än 3000 åskådare. Borde det inte vara fler som vill se en så stor match? Sett över hela säsongen har publiksiffrorna minskat drastiskt i Elitserien. 2018 var genomsnittsiffran 3235. Motsvarande siffra i år? 2354. Tråkigt, och märkligt, att publiksiffrorna blivit så mycket sämre. 

 

Iskallt

Isen smälte

Blixten må vara varm och inte iskall, men när den slog ned i Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn smälte den isen i rinken. SHL-laget IK Oskarshamn fick packa sina saker och träna i Vimmerby istället.