Här är veckans heta och kalla lista

Nu har det återigen blivit dags för vår lista med veckans hetaste och kallaste sporthändelser.

VIBK har chansen att ta klivet mot division ett.

VIBK har chansen att ta klivet mot division ett.

Foto: Haris Dreco

Sport2020-02-26 18:30

Glödhett
VH i Playoff

Att Vimmerby Hockey har presterat bra är det nog ingen som undgått. VH har återigen kommit till ett läge där det handlar om vinna eller försvinna och det är minst sagt spännande. Även om det blev förlust för VH i första playoff-matchen, var det en glödhet match. Efter tre jämna perioder gick matchen till förlängning där VH oturligt nog förlorade. På fredag väntar KRIF på bortaplan och vi hoppas att det blir en lika glödhet match där – och förhoppningsvis med ett annat resultat.

Hett 
Stormsteg mot ettan

På fredag har Vimmerby IBK chans att säkra avancemang till division ett. VIBK är i princip klara för uppflyttning. Seger och det är klart. Förhoppningsvis kommer hallen att vara fullsatt och hemmasupportrarna kommer att kunna jubla tillsammans med laget. 

På tal om innebandy så har HM IS ett ypperligt läge att ta sig till division tre. Just nu toppar de tabellen i division fyra östra och med två matcher kvar att spela har de guldläge att kunna kvala sig upp. 

Varmt
Träningsmatcherna är igång

Fotbollen är återigen igång. Gullringen, Tuna, Vimmerby IF Herr, HFK och Vimmerby IF Dam var några av de lagen som spelade första matchen på storplan förra helgen. Själv spelade jag på ett regnigt och blåsigt (som vanligt) Arena Ceos men det gjorde inte så mycket. Faktum är att det var riktigt roligt att snöra på sig skorna igen och spela match. Det tror jag de andra lagen tyckte också. 

Kallt
Den norska dominansen i skidor

Visst, att Johaug är bäst på längdskidor vet vi vid det här laget. Men är det inte dags att någon börjar utmana henne lite? Senaste loppet var det en skidåkare som lyckades att pressa henne, men vem var det om inte ännu en norsk? Att Johaug vinner allt är faktiskt inte kul. Det är nästan så att jag funderar själv på att dra igång min skidkarriär...

På herrsidan är den norska dominansen ännu större. Den här säsongen har det för det mesta varit en ensam ryss mot alla norrmän. 

Iskallt
Coronaviruset

I Italien har flera fotbollsmatcher ställts in på grund av Coronaviruset. Viruset sprider sig nu genom Europa och nu hotas även fotbolls-EM. Flera andra stora idrottsevenemang har redan skjutits upp så som inomhus-VM i friidrott och pingis-VM i Sydkorea. Det känns onekligen skrämmande och frågan är vad som händer härnäst? 

På tal om iskallt...det verkar visst som att snön har hittat sig till Sverige trots allt. Jag som trodde att våren var på väg.

Gullringen-Tuna var en av de träningsmatcher som spelades förra helgen.
Gullringen-Tuna var en av de träningsmatcher som spelades förra helgen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!