Här är Vimmerby Hockeys nya back

Wilmer Lindblad, en 20-årig back från Vita Hästen. Det är han som lånas in till Vimmerby Hockey för resten av säsongen. "Wilmer är en rörlig och skridskoskicklig back med offensiva kvaliteter", säger sportchefen Morgan Persson i ett pressmeddelande.

Vimmerby har länge letat efter en offensivt skicklig back. Nu har de funnit honom.

Vimmerby har länge letat efter en offensivt skicklig back. Nu har de funnit honom.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-01-17 10:35

Från början kommer Wilmer från Enköping - och det var där han tillbringade största delen av sin ungdomskarriär. Sedan har han varit runt och spelat J18 och J20 för lite olika klubbar. Linköping, Västerås och Örebro. 

Förra säsongen slog Wilmer igenom som förstaårssenior i Enköpings SK, då han gjorde 6 mål och 8 assist och var en av seriens bästa offensiva backar. Redan i somras var Vimmerby intresserat av Wilmer, men han skrev på ett tvåårskontrakt med Vita Hästen. Wilmer har dock inte fått spela så mycket och blivit utlånad i flera omgångar till Enköping.

Nu är det klart alltså att Vimmerby Hockey lånar in Wilmer Lindblad från Vita Hästen. Han ska spela med VH säsongen ut. 

– Det ska bli grymt kul. Jag var i Vimmerby inför den här säsongen och fick ett jättebra intryck. Jag valde mellan Vimmerby eller Vita Hästen, men tog beslutet att prova allsvenskan. Men sedan har man haft lite koll på Vimmerby, och nu har det gått väldigt bra och förhoppningsvis kan vi ta oss ganska långt under resten av säsongen, säger Lindblad i ett pressmeddelande. 

Så här beskriver nye backen sig själv som spelare: 

– Jag är en offensiv back, som gillar att följa med upp i anfallen, men samtidigt även göra klart försvarsspelet.

Wilmer Lindblad är tillgänglig redan i kvällens bortamatch mot Tyringe. En match som vi liverapporterar, med start 18.45. 

Här är Vimmerby Hockeys nya back, som lånas in från Allsvenska Vita Hästen för resten av säsongen.
Här är Vimmerby Hockeys nya back, som lånas in från Allsvenska Vita Hästen för resten av säsongen.
Karta: Vimmerby Ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!