Här är Vimmerbys nya powerforward.

Vimmerby Hockey förstärker truppen ytterligare. Jesper Bärgård, senast i Enköpings SK, är klar för klubben.

11 juni 2019 18:40

Jesper Bärgård, född 1993, kommer närmast från Enköpings SK i den östra hockeyettan och är nu klar för spel i Vimmerby Hockey säsongen 19/20.

I ett pressmeddelande beskriver VH honom såhär:

Jesper Bärgård är en stor och stark forward som mäter 190 cm och väger 100 kilo. Under den senaste säsongen producerade han 25 poäng (11+14) i grundserien och allettan, samt 1+1 poäng på tre playoffmatcher mot Vimmerby Hockey.

Bärgård har tidigare erfarenhet från den södra hockeyettan då han spelade för Nybro Vikings under tre säsonger, och har även representerat Borlänge, Lindlöven, Olofström och Vita Hästen i hockeyettan.

– Det ska bli jättespännande och kul att komma till Vimmerby. Det var ju ett tag sedan jag var nere i den södra serien nu, men jag ser verkligen fram emot säsongen som kommer i Vimmerby, säger Jesper Bärgård i pressmeddelandet.

Bärgård om sig själv sig själv som hockeyspelare:

– Jag är en stor och tung forward, som är bra framför mål. Jag gillar även att spela hårt och tufft och vill också bidra med en del poäng, säger Jesper Bärgård.

I Vimmerby Hockey blir han den elfte forwarden på kontrakt i truppen 19/20.

Vimmerbys sportchef Morgan Persson om senaste tillskottet i truppbygget:

– Jesper Bärgård är en stor och kraftfull spelare, som också utvecklat sitt offensiva spel under de senaste säsongerna. Han var en av spelarna som stack ut när vi mötte Enköping i playoff i våras. Han kommer också att bidra med pondus, ledarskap och rutin till truppen.

Jesper Bärgårds kontrakt är skrivet på 1+1 år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Lidesjö