Harbuzi hedrades med tyst minut i Malmö

Labinot Harbuzi hedrades av hundratals personer under en minnestund vid Stadion i Malmö.

Herrlandslaget planerar också att uppmärksamma Harbuzis bortgång.

12 oktober 2018 12:03

Beskedet att Labinot Harbuzi gått bort, 32 år gammal, chockade fotbolls-Sverige. Sociala medier fylldes av kondoleanser till den förre U21-landslagsspelaren och hans familj.

På fredagskvällen genomfördes en minnesstund vid Malmö FF:s hemmaarena för att hedra Harbuzi, bland annat med en tyst minut.

Han var en glädjespridare. Det märktes också nu att många stod honom nära och tyckte om honom. Folk var oerhört tysta. Det var en väldigt fin stund, säger vännen och MFF-spelaren Guillermo Molins till Sportbladet.

Även herrlandslaget och Svenska fotbollförbundet planerar att uppmärksamma mittfältaren i samband med vänskapsmatchen mot Slovakien på Friends arena.

Vi kom hem i natt och vi har fram till tisdag på oss för att se till att det blir så bra som möjligt. Det är för tidigt att säga exakt hur det blir, men det klarnar väl, säger presschefen Staffan Stjernholm.

"Så bra som möjligt"

TT: Men ni ska göra något?

Ja, det är avsikten, självklart. Det är en kombination av lagets önskemål och förbundets arrangemang, så vi ska synka in det så bra som möjligt.
Sedan ska det vara respektfullt, så det passar de anhöriga. Vi vill göra det noggrant. Vi får se hur det blir.

Anfallaren Marcus Berg minns Labinot Harbuzi som "en fantastiskt härlig person, en glädjespridare och en fantastisk talang på planen."

Vi har pratat om att vi gamla U21-spelare som spelade med honom ska göra något, att skicka någon kondoleans till begravningen, säger han.

"Tänker på dem"

TT: Känns det viktigt att göra något?

Absolut. Det är en person man har gått igenom mycket med, vi har inte haft någon privat relation så men vi har spelat ihop och varit med om mycket tillsammans. Det är fruktansvärt hemskt det som har hänt och det är klart att man vill visa upp något slags kondoleans för familjen och de närmaste, och visa att man bryr sig och tänker på dem.

Labinot Harbuzi segnade ihop i sitt hem i Malmö på torsdagsförmiddagen. Han fick hjärt- och lungräddning, men hans liv gick inte att rädda.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT