Christer utmanar proffsen

Ikväll har Nyvallatränaren Christer Jonsson från Ingatorp två hästar till start när årets första lopp för tvååriga hästar avgörs på Axevalla travbana. - Det ska bli spännande. Preko Bob kan utmana de bästa, medan Halvmånen får smyga med och ta vad som bjuds, säger Christer.

Preko Bob

Preko Bob

Foto:

Hästsport2007-07-20 06:20

Det görs i år en extra stor satsning på tävlandet med tvååriga hästar inom svensk travsport. Fler lopp med mer prispengar ska få fler att starta sina hästar tidigt.
När det första loppet för året avgörs traditionsenligt under Axevallas Stochampionatshelg är det dock ingen av stortränarna som har flest hästar till start i tvååringsloppet. Istället är det Christer Jonsson från Ingatorp med sina två hästar till start som är storfräsaren i sammanhanget.
Av de fem hästar som Christer har på träningslistan är för övrigt tre av dem tvååringar. Det ska jämföras med mer etablerade namn som Åke Svanstedt som har 155 hästar i träning varav elva är tvååringar och inte minst Lutfi Kolgini som har 41 tvååringar på sin lista som totalt innehåller 109 hästar.
- Ser man det så är det ju inte dåligt att ha två hästar till start, säger Christer Jonsson som sätter störst hopp till Preko Bob.
- Jag köpte hästen av uppfödaren Robert Stejdahl för ett år sedan. Jag var sugen på att prova en avkomma efter Jobie Tempest. Jag märkte tidigt att hästen hade talang och tog åt sig av träningen. Tankarna på att starta honom tidigt som tvååring föddes då och nu är det verklighet. Det känns spännande, säger Christer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!