Efter otäcka skadan – här är kaptenens besked

Efter seriepremiären mellan IFK Oskarshamn och Målilla GoIF (3–1) handlade det mesta om Daniel Skoogs otäcka skada. Nu har lagkaptenen varit på sjukhuset och kollat upp sin högerfot.

Daniel Skoog.

Daniel Skoog.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-06-26 12:53

Det var strax efter pausvilan som olyckan var framme. Daniel Skoog skulle rycka förbi en hemmaspelare – men stoppades någon meter utanför straffområdet.

– Samtidigt som jag petade förbi bollen fick jag en glidtackling mot mitt högra ben, ner mot ankelknölen. Det gjorde otroligt ont. Det var som att benet böjde sig.

Därefter väntade en lång torsdagskväll. Det dröjde cirka 60 minuter innan ambulansen kom.

– Det var jobbigt. Jag hade väldigt ont i foten. När jag väl kom till sjukhuset hade de inte möjlighet att röntga mig. Däremot fick jag gips för att stabilisera benet. 

Under fredagen fick Daniel Skoog åka tillbaka till sjukhuset i Västervik. Vid lunchtid kunde Målilla GoIF pusta ut. Inget är brutet.

– De kunde inte se någonting på röntgen, utan det handlar om en kraftig stukning och mjukdelsskador. Det är förstås en lättnad, säger Målilla-kaptenen som dock lär missa de två återstående matcherna före uppehållet.

– Läkaren sa att jag ska ta det lugnt den närmaste tiden för att inte förvärra skadan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om