Efter SM-debuten: ”Rysningar i hela kroppen”

Helgens SM-tävlingar i Kungsbacka har gett Lisa Ivarsson blodad tand. – Nästa år vill jag vara med och kämpa i toppen, säger 16-åringen.

Lisa Ivarsson tillsammans med hästen Fredriksdals Tulpan.

Lisa Ivarsson tillsammans med hästen Fredriksdals Tulpan.

Foto:

Hästsport2016-11-08 14:30

I helgen avgjordes Lag-SM i dressyr. Vetlandaortens Ryttarförening representerades av Mörlundatjejen Lisa Ivarsson och Kelly Nilsson.

– Tyvärr kunde inte Emma (Ansgariusson) följa med. Hennes häst fick kolik i början av veckan och var inte redo att tävla. Det var ett stort avbräck för oss.

Bättre och bättre

I den hårda konkurrensen gjorde Lisa Ivarsson och Kelly Nilsson en fullt godkänd insats.

– Jag är relativt nöjd. Tyvärr tappade vi en placering den sista dagen och slutade sist. Men det var väldigt jämnt. Det skiljde bara några procent mellan toppen och botten, säger Lisa Ivarsson.

Hur var det att göra SM-debut?

– Mäktigt! Det var verkligen jättekul. Man fick rysningar i hela kroppen när alla ställde sig upp och sjöng nationalsången.

– För både mig och hästen (Fredriksdals Tulpan) var det nytt att tävla på en så stor arena. De första två tävlingsdagarna märktes det att han var lite distraherad. På söndagen gjorde vi vår bästa ritt.

Nu väntar vila för både Lisa Ivarsson och Fredriksdals Tulpan. Framåt nyår börjar träningen inför nästa säsong.

– Nu är man sporrad att fortsätta satsa. Tanken är att jag ska göra en del individuella tävlingar på nationell nivå under våren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!