Ett steg i taget för Emelie

Emelie Karlsson från Frödinge är strax under eliten i dressyr. Den senaste tiden har hon radat upp fina placeringar. I går kom hon tvåa på Strömsholm.

Dressyrtjejen Emelie Karlsson från Frödinge har lyckats bra den sista tiden. I går kom hon tvåa vid tävlingar på Strömsholm och förra helgen placerade hon sig som trea vid en stor tävling i skånska Dagstorp.

Dressyrtjejen Emelie Karlsson från Frödinge har lyckats bra den sista tiden. I går kom hon tvåa vid tävlingar på Strömsholm och förra helgen placerade hon sig som trea vid en stor tävling i skånska Dagstorp.

Foto:

Hästsport2002-05-18 07:31

- Det har gått väldigt bra på sistone, säger 23-åringen till vår tidning.
Hon representerar Hogsta Ryttarklubb i Drottningholm, en av landets bästa klubbar. I början av juni hoppas hon bli svensk mästare i lag.
Andraplatsen på Strömsholm värderar Emelie Karlsson högt.
- Det flöt på fint och min häst Intermezzo skötte sig bra. Konkurrensen var ganska tuff, så jag är nöjd. Det var nära att jag vann, men Märit Olofsson gick förbi mig på slutet och vann med två poäng. Hon red bra och hon är också Grand Prix-ryttare.

Unga tjejer tar över
Något som Emelie Karlsson själv siktar på att bli snart:
- Jag känner att jag har chansen, framför allt efter resultaten den senaste tiden då jag har tävlat i svåra klasser och lyckats bra.
Emelie tyckte att det var roligt att så många unga ryttare placerade sig bra vid tävlingarna i Strömsholm:
- De äldre ryttarna brukar dominera, därför var det väldigt kul att vi lite yngre var bäst den här gången.
Förra helgen placerade sig Frödingetjejen, som tidigare har tävlat i det svenska landslaget för unga ryttare (young riders) på tredje plats vid tävlingar i skånska Dagstorp. Det var bland de bästa tävlingar hon gjort:
- Det var andra gången som jag red i klassen Svår B1 och konkurrensen var tuff. Ulla Håkansson var till exempel med och hon har ett OS-brons och massor av SM-guld. Hon kom fyra och det var roligt att vinna över henne.
Hur långt är du från att ta klivet upp i den absoluta eliten i Sverige?
- Det är en bit kvar, men rutin och erfarenhet är viktigt i den här sporten och jag är bara 23 år. Men jag siktar på att komma med landslaget så småningom, men då krävs det att jag köper en ny och yngre häst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!