Fjärdeplats för Tjust Distansklubb på Lag-SM

Tjust Distansklubb arrangerade lag-SM i Distansritt i Mariannelundstrakten i lördags. Klubbens lag lyckades i tuff konkurrens knipa en fjärdeplats.

Kjell Westerback och William ger sig in i en brant stigning under lag-SM i Distansritts där Tjusts lag kom fyra.

Kjell Westerback och William ger sig in i en brant stigning under lag-SM i Distansritts där Tjusts lag kom fyra.

Foto: Magnus Strömsten

Ridsport2019-09-15 12:06

46 ekipage var totalt med i tävlingen och i lag-SM klassen över 80 kilometer deltog sju lag och 31 ekipage. Lagen bestod av fyra ryttare och tre av dem behövde ta sig i mål för att få ett godkänt resultat.

Tjust tappade tidigt ett av sina ekipage då Camilla Nilsson och Ponduz Boy blev utesluten på första veterinärkontrollen.

– Det grusade våra förhoppningar på medalj. Vi fick fokusera på att ta oss i mål med övriga tre och det gick bra, säger Kjell Westerback som red William i sällskap med klubbkamraten Anne Lidholm på Bubba och de kom in på 17:e och 18:e plats totalt.

– Jag lånade ut min ordinarie häst till Emma Svanäng och hon och Hadari var länge med i tätstriden, men vi kom överens om att de inte skulle ge sig in i någon spurtstrid för att inte riskera lagets resultat. De kom tvåa i mål, men fick istället pris av veterinärerna som Best Condition vilket är hedersamt, sa Kjell Westerback.

Först i mål var Österåkers Amanda Hellstadius på Divanni som red de åtta milen på 4.55. Österåker fick dock nöja sig med andraplatsen i lagtävlingen som istället vanns av Växjö Distansryttaresällskap.

– Det var riktigt tuff konkurrens i år så med tanke på det måste vi i Tjust vara nöjda med fjärdeplatsen. Särskilt med tanke på att det var länge sedan vi ens hade något lag på SM, säger Kjell Westerback.

I övrigt avgjordes två individuella klasser i lördags. Tjust DK:s Petronella Hansson red My Noah till en andraplats på 50 kilometer. 

Växjö Distansryttarsällskap tog hem segern i lag-SM.
Växjö Distansryttarsällskap tog hem segern i lag-SM.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!