Förbundskapten på visit i Vimmerby

Till vardags coachar han Rolf-Göran Bengtsson, Angelica Augustsson och de andra i det svenska hopplandslaget. I går och i söndags var han i Stall Uggletorp i Vimmerby och gav ryttarna nyttig träning. - Jag hoppas att de har fått några tips att ta med sig, säger den svenske förbundskaptenen Sylve Söderstrand.

Förbundskaptenen Sylve Söderstrand var på besök på Stall Uggletorp utanför Vimmerby i söndags och måndags.

Förbundskaptenen Sylve Söderstrand var på besök på Stall Uggletorp utanför Vimmerby i söndags och måndags.

Foto:

Hästsport2013-09-24 06:39


Sylve Söderstrand blev svensk förbundskapten redan 1999. Men 2004 - efter ett EM-silver, ett VM-silver och ett OS-silver - avgick han - och tog i stället över det norska hopplaget.
2011 var han tillbaka i Sverige, men kontraktet löpte ut 2013. Efter en protestlista från hopplandslaget, blev han kvar. Och fick som han ville: en assisterande förbundskapten och en sportchef.
- Först ville de att jag skulle göra mer, men få mindre betalt och det funkade inte. Det gick inte att få till det med så mycket jobb, säger Sylve Söderstrand.

"Hon tjatade"
Det hör inte till vanligheterna att Sylve Söderstrand är ute bland klubbarna och håller i träning - och besöket i Vimmerby var ett undantag.
Systrarna Othilia och Mathilda Petersson rider för hans klubb - Jumpclub - och det är deras mamma Johanna Blom Petersson som lyckats få honom till Vimmerby och Stall Uggletorp.
- De har tränat med mig och Lotta Björe i sex, sju år. Jag vill gärna komma ut till klubbar, men det är väldigt mycket att göra, framför allt just nu. Men Johanna gav sig inte, hon tjatade: "snälla, kan du inte komma?", säger Sylve Söderstrand och skrattar.
Hans Vimmerbybesök skedde mitt i en väldigt intensiv period. Under söndagen och måndagen höll han i träningar för Vimmerbyryttare, och i dag reser han till Barcelona med det svenska EM-laget för att tävla i Nations Cup-final.
- Det är första gången tävlingen äger rum och det är hela 18 lag som rider om 1,2 miljoner euro. Vi åker med ett starkt lag och topp fem är målet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!