Fredricson säkrar totalen: "Fantastiskt år"

Peder Fredricson knöt ihop succésäsongen med titeln han längtat efter. Efter stort drama knep han slutsegern och miljonerna i Global Champions Tour. –Det har varit ett fantastiskt år, säger han.

Peder Fredricson. Arkivbild.

Peder Fredricson. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Ridsport2021-10-23 22:00

49-åringen hade allt i egna händer inför sista och avgörande deltävlingen i Samorin, Slovakien.

Rivalen Ben Maher behövde få till en fullträff med OS-guldhästen Explosion för att peta den svenske hoppryttaren från förstaplatsen – men britten slutade på en snöplig 17:e plats, som inte räckte till för att kunna utmana.

"Fantastiska hästar"

Peder Fredricson och All In slutade som tionde bästa ekipage, vilket innebär att han säkrar totalsegern och inkasserar bonusen på cirka 2,4 miljoner kronor. Fredricson blir också den andra svensken genom tiderna att vinna den penningstinna hoppcirkusen.

– Jag har några fantastiska hästar som jag är väldigt glad över att ha, och jag är väldigt tacksam gentemot hästägarna, säger han i segerintervjun.

– Det är en sak att vinna en tävling, men att vinna det här innebär att du måste vara bra hela säsongen.

Makalös säsong

Svenske Henrik von Eckermann vann deltävlingen, före Marlon Módolo Zanotelli från Brasilien och Maurice Tebbel från Tyskland, och tog därmed hem prispengen på runt en miljon kronor.

– Jag är också väldigt nöjd med min prestation, men hästen förtjänade det. Förra veckan red jag skit i omhoppningen men den här dagen gjorde vi det, säger Henrik von Eckermann, enligt Expressen.

Peder Fredricson kan nu se tillbaka på en makalös säsong som involverat OS-guld, OS-silver och EM-brons. Han har också placerat sig som världsetta för första gången i karriären och nominerats till utmärkelsen som årets ryttare av Internationella ridsportförbundet, Fei.

– Jag kommer helt klart att minnas 2021. Det har varit ett fantastiskt år, säger Fredricson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!