Fyra blågula ekipage i världscupfinalen

Peder Fredricson och Henrik von Eckermann i hoppning, Patrik Kittel och Antonia Ramel i dressyr. Fyra svenska ryttare får chansen i världscupfinalerna i Göteborg i månadsskiftet.

Antonia Ramel med Brother de Jeu. Arkivbild.

Antonia Ramel med Brother de Jeu. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

Ridsport2021-03-11 14:21

Coronapandemin har gjort att alla hoppningens kvaltävlingar ställts in, och i stället har platserna i världscupfinalen tilldelats utifrån bland annat fjolårets rankning.

Att Sverige får två ryttare till start beror dock på att Gothenburg Horse Show är en av världscuparrangörerna och att hemmanationen också får en extraplats under finalen.

Förbundskapten Henrik Ankarcronas val föll på Peder Fredricson och Henrik von Eckermann.

"Peder och Henrik är de två ryttare som tack vare sin höga placering på världsrankningen har kunnat förbereda sina hästar på bästa sätt och som tävlat mest frekvent på hög nivå den senaste tiden", säger Ankarcrona i ett pressmeddelande.

Dressyren har åtminstone lyckats genomföra två kval och Patrik Kittel har samlat ihop tillräckligt med poäng för att kvala in, och i Göteborg rider han Delauanay OLD.

Även Antonia Ramel får chansen, med Brother de Jeu, via en av Internationella ridsportförbundets extra startplatser.

"Det är jättekul att vi får två ekipage med till finalen. Det har ju varit ett väldigt speciellt år, men både Patrik och Antonia har kunnat starta de världscupkval som trots allt hållits och deras hästar är i väldigt fin form", säger Bo Jenå, förbundskapten i dressyr.

Gothenburg Horse Show arrangeras 31 mars–4 april

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!